70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2024 00:37

70. Gillette Milliyet ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi.

“Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek”

Türk sporuna damga vurmuş, 1954 yılından bu yana aralıksız düzenlenen efsane yarışmada sonuçlar belli oldu. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerine kavuştu. Rekor bir oyla 7 milyon kişinin katıldığı oylamada 14 kategoride “2023 Yılının En İyileri” ödüllerini aldı. “Yılın Sporcusu Ödülü”nü A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet forması giyen voleybolcu Melissa Vargas alırken, “Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü”, Galatasaraylı futbolcu Mauro Icardi’nin oldu. “Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü” de Real Madridli futbolcu Arda Güler’e verildi.

SPORUN YILDIZLARI

Lefter Küçükandonyadis’ten Naim Süleymanoğlu’na Metin Oktay’dan Mete Gazoz’a spor yıldızlarının ödüllendirildiği, alanında Türkiye’nin en uzun soluklu organizasyonu Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri, 70’nci kez Türkiye’nin en seçkin isimlerini bir araya getirdi.

SPOR DÜNYASI BULUŞTU

Volkswagen Arena’da düzenlenen ve spor, siyaset, medya ve iş dünyasını buluşturan etkinliğe Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, önceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı ve İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya Miletvekili Mehmet Baykan, Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener katılım sağladı.

CANLI YAYINLA EKRANLARDA

Sunuculuğunu CNN TÜRK spor spikerleri Damla Uğurtürk ile Cem Yılmaz’ın yaptığı ödül töreni, teve2, Sports TV ile D-Smart Spor Smart, D-Smart GO ve Youtube/@dsmartdunyasi kanalında canlı olarak yayınlandı.

REAL MADRİDLİ ARDA GÜLER

Gecede “Yılın Çıkış Yapan Sporcusu Ödülü”nün sahibi, Real Madridli futbolcu Arda Güler oldu. Arda Güler adına ödülü Fenerbahçe Bireysel Gelişim ve Futbolcu İzleme Danışmanı Tahir Karapınar, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır’dan aldı. Törene bir video mesaj ile katılan Arda Güler, "Bu güzel ödüle beni layık gördüğünüz için herkese çok teşekkür ederim. Kariyerimin ve başarılarımın Türk gençlerine örnek olmasını istiyorum" dedi.

A MİLLİ KADIN VOLEYBOL TAKIMI

“AXA Sigorta Yılın Takımı”, dünya sıralamasında bir numarada yer alan A Milli Kadın Voleybol Takımı oldu. AXA Sigorta Yılın Takımı Ödülü'nü AXA Sigorta CEO'su Yavuz Ölken, milli takım sporcularına verdi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın sporcuları ödül töreninde sahneye çıkarken Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, Paris Olimpiyatlarında zirveyi hedeflediklerini açıkladı. Kaptan Eda Erdem, “Yeni bir milli takım dönemine başlıyoruz. Geçtiğimiz yıl gerçekten bizim için çok özeldi. Bu yıl da olimpiyat senesi ve umuyorum bizi seven, voleybolu seven, ülkesini seven herkesi başarılarımızla gururlandırmak bizlere nasip olur” diye konuştu. Milli Voleybolcu Hande Baladın, ödüle layık görülmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek “Geçtiğimiz yıl harika bir yaz geçirdik. Rüyalarda gördüğümüz, hayaller kurduğumuz bir yazdı açıkçası. Bu sene aynı gururları yaşamayı istiyoruz.” dedi. Milli Voleybolcu Zehra Güneş de yaptığı açıklamada, "Bu akşam burada olduğumuz için çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Olimpiyat Oyunları öncesi siz değerli insanların önünde ödül almak bizim için çok büyük bir moral ve motivasyon. Önümüzde çok büyük bir periyot var. Sizin destekleriniz bizim için çok önemli.” dedi.

A MİLLİ KADIN FUTBOL TAKIMI

“Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü”nün sahibi A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası oldu. Necla Güngör Kıragası'na ödülünü P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Kumaş, Ev, Bebek ve Kadın Bakım Ticari Operasyonlar Başkan Yardımcısı Değer Kurtaslanoğlu takdim etti. Kıragası, "Umarım kadınların sesi daha çok çıkar, umarım başarılarımıza daha da fazla başarılar ekleriz" ifadelerini kullandı.

GAZETECİ GÜRCAN BİLGİÇ

“Namık Sevik Ödülü”nün sahibi, gazeteci Gürcan Bilgiç oldu. Bilgiç’e ödülünü, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir takdim etti. Özay Şendir, "Biz Milliyet olarak Türkiye'de amatör sporlara en fazla sayfa arayan gazeteyiz. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki 13-16 yaşındaki çocuklar spora başladıkları zaman kötü alışkanlıklardan uzak kalma oranları daha fazla oluyor” dedi. Bilgiç de yaptığı konuşmada, “Ben Milliyet'te büyüdüm. Orada ustaların tedrisatından geçen belki son kuşağız. Bugün bizim mesleğin alabileceği en prestijli ödül elimde” ifadelerini kullandı. Bilgiç, adına ödül verilen Türk spor basının efsane isimlerinden Namık Sevik ile de çalışma fırsatı bulduğunu söyledi.

MİLLİ KAYAKÇI RIFAT HAMZA TAŞ

“Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü”nün sahibi U16 Milli Takım sporcusu Rıfat Hamza Taş oldu. Taş'a ödülünü Mondelez International Pazarlama Direktörü Bahadır Demir takdim etti.

GOLBOL KADIN MİLLİ TAKIMI

“Yılın Paralimpik Sporcusu/Takımı Ödülü” Golbol Kadın Milli Takımı'na gitti. Ödülü veren Konya Milletvekili Mehmet Baykan, "Son yıllarda devletimiz, sporumuza ve sporcumuza başta tesis yapılanmasıyla, sportif projelerle maddi manevi desteklerle çok büyük alan açtı. Türk çocukları bu alanı değerlendirmesini çok iyi bildi. Bu destekleri, bu yaratılan fırsatları çok iyi değerlendiren paralimpik sporcularımız her alanda farklı başarılar ortaya koydular. Demirören ailesine teşekkür ediyorum, bu geleneğin yıllar boyu devam etmesini diliyorum" dedi.

VOLEYBOL ANTRENÖRÜ SANTARELLİ

“Yılın Antrenörü Ödülü”nün sahibi A Milli Kadın Voleybol Takımı Baş Antrenörü Daniele Santarelli oldu. Santarelli, ödülünü Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden aldı.

BEŞİKTAŞLI SEMİH KILIÇSOY

“Altınyıldız Classics Ödülü”nün sahibi Beşiktaşlı genç futbolcu Semih Kılıçsoy oldu. Semih’e ödülünü Altınyıldız Classics CEO'su Enis Habif verdi. Semih Kılıçsoy, “Böyle güzel bir gecede bulunduğum için çok mutluyum. Bu ödülü bana layık görenlere teşekkür etmek istiyorum. Aileme, ekibime ve Beşiktaş ailesine teşekkürler” diye konuştu.

YÜZÜCÜ AYSU TÜRKOĞLU

2022'de Manş Denizi’ni, 2023'te Kuzey Kanalı'nı ve Cook Boğazı’nı yüzerek geçen milli yüzücü Aysu Türkoğlu, “Adel / Faber - Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü”nün sahibi oldu. Türkoğlu, "Burada olmak benim için çok büyük bir gurur. Bunu Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında başardık. Destekleriniz için herkese teşekkür ederim, iyi ki varsınız" dedi.

FENERBAHÇE BASKETBOL ŞUBESİ

“7Days EuroLeague Ödülü”nün sahibi Fenerbahçe Basketbol Şubesi oldu. Ödülü alan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Can Gebetaş, erkek ve kadın basketbolunda EuroLeague kupasını müzelerine götürme başarısı elde ettiklerini belirterek “Bizi bu ödüle layık görenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MİLLİ BOKSÖR BUSE NAZ ÇAKIROĞLU

“Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu Ödülü” Milli Boksör Buse Naz Çakıroğlu’na gitti. Çakıroğlu duygularını, "Geçtiğimiz sene bu ödülü aldığımda kendimi çok mutlu hissediyordum, bu yıl çok gururluyum. Bu ödüle beni layık gören sevgisini, değerini azaltmayan Türk halkına teşekkür ediyorum. Paris 2024'e çok az bir süre kaldı. Bu seneden tek dileğim hepimizin evimize bol madalyalı, çok mutlu dönmesi olacak" sözleriyle ifade etti. Çakıroğlu’na ödülünü takdim eden P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu da "Cumhuriyetimiz nasıl 100'üncü yılına girdiyse bu yarışma da 100'üncü yaşına ulaşacak. Hepimizi gururlandıran kadın sporcularımızın bu alanda çok önde olması. Buse Naz Çakıroğlu’nu Paris'te de inşallah kürsüde göreceğiz” dedi.

TÜRKİYE BİSİKLET FEDERASYONU

“Erdoğan Demirören Büyük Ödülü”nün sahibi Türkiye Bisiklet Federasyonu oldu. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, ödülünü TMOK Başkanı Uğur Erdener’den aldı. Uğur Erdener, “TMOK olarak, değerli destekçilerimizle Olimpiyat Oyunları'na hazırlanan 100'e yakın sporcumuza 4 yıldır destek veriyoruz. Tüm amaç, bu başarıya ulaşmak. Buna da yürekten inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Federasyon Başkanı Müftüoğlu da 59’uncusu gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirildiğini belirterek kendisine teşekkür etti.

GALATASARAYLI MAURO ICARDI

“Gillette Yılın Futbolcusu Ödülü”nün sahibi Galatasaraylı Mauro Icardi oldu. Icardi ödülünü, Eski Gençlik ve Spor Bakanı, İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan aldı. Kasapoğlu "Bu güzel geleneği 70 yıl boyunca taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara saygılarımı arz ediyorum. Türkiye, sporda da yükselen bir yıldız. Türkiye'nin spordaki yükselişi çok uzun yıllar daha devam edecek. Yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler. Bu güzel gecede başarılarıyla ödül alan tüm spor insanlarını tebrik ediyorum” dedi. Mauro Icardi de yaptığı konuşmada, "70 yıldır yapılan bu etkinliğe beni çağırdığınız için müteşekkirim. Gurur duyuyorum. Erden Timur'a ve bütün Galatasaray ailesine teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

MİLLİ VOLEYBOLCU MELİSSA VARGAS

“Yılın Sporcusu Ödülü”nü A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Fenerbahçe Opet forması giyen voleybolcu Melissa Vargas aldı. Vargas'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak takdim etti. Bakan Bak açıklamasında şunları söyledi: “Spor, büyük bir güç, hepimizi bir araya getirdi. 2023 yılı büyük başarılarla tamamlandı. 2024 yılı spor için çok önemli etkinliklerin olduğu bir yıl. Avrupa Şampiyonası, Paris Olimpiyat Oyunları var. Türk sporunda yükseliş var. Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi bizleri daha da teşvik ediyor. Bizleri sevindiren 2023 yılında katıldıkları turnuvalarda başarıları alan Filenin Sultanları'nı tebrik ediyoruz. Onların bu başarısında önemli katkıları olan sporcularından bir tanesi de yılın sporcusu seçildi."

Vargas da yaptığı konuşmada, Türkiye’ye, takım arkadaşlarına teşekkür etti.

Haberin Devamı

2023’de Sporun En’leri şu şekilde:

Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi
Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu
Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler
Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı
Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli
Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı
Yılın Sporcusu: Melissa Vargas
Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası
Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç
Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş
Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu
Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy
7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı
Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!