Pedallar 59'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek!

Güncelleme Tarihi:

Pedallar 59uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2024 18:08

Antalya'dan başlayıp İstanbul'da sona erecek ve 1188 kilometrelik parkurda 8 gün boyunca pedal çevrilecek 59'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın başlıyor.

Haberin Devamı

Antalya'dan başlayarak İstanbul'a kadar uzanan ve Türkiye'nin en büyük projelerinden biri olan 59'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, yarın Antalya'dan start alacak. 14 ülkeden 25 takım ve 175 bisikletçi, yaklaşık 2 bin kişilik organizasyonda 8 gün boyunca pedal çevirecek. 1188 kilometrelik parkurda yarışmacılar birinci olmak için kıyasıya yarışacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısı Aksu ilçesi Kundu bölgesindeki 5 yıldızlı bir otelde gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin, yarışın çok büyük bir rekabete sahne olacağını söyledi. Kentte aynı anda çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Vali Şahin, "Bisiklet sporu çok özel ve güzel bir spordur. Amatörce de yapılan bir spordur. 59 yıllık bu serüvende Türkiye'deki gençlerimize ailelere bu sporu sevdirmede bu turnuva başrol oynadı. Kentlerimizde bisiklet parkurları arttı. Antalya'da bisiklet turizmi en önemli turizm dallarından biri oldu. Bu kış çok sayıda bisiklet takımını Antalya'da misafir ettik. Çok ciddi ekonomik imkan sağladık" dedi.

Haberin Devamı

Pedallar 59uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek

Vali Şahin, "Antalya'ya artık bisiklet rotalarını gezip görmek için turistler geliyor. Yarın iyi bir hava bizi bekliyor. Çok güzel bir turnuva olacak. Antalya'nın güzellikleriyle tüm dünya buluşacak" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Türkiye'de gençlerin spora özendirilmesinin en büyük amaçlarından biri olduğunu söyledi. Türkiye'nin bisikletle iç içe yaşamasını temenni ettikleri kaydeden Tuncer, organizasyonun her yıl sorunsuz şekilde tamamlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sporun insanlığın evrensel dili olarak kabul edilebileceğini de kaydeden Tuncer, "Türkiye bisiklet turu özelinde savaş ve gergin atmosferinden uzaklaştırıp, barışa katkı sunmasını hedeflemekteyiz. Bölgemizde ve dünyamızda karşımıza çıkan sorunlara aynı şekilde yaklaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Pedallar 59uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, organizasyonun Antalya'dan başlamasının heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Turizme katkısının da oldukça fazla olduğunu da belirten Müftüoğlu, "Dünyada tanıtımda bisikletten daha iyisi yok. Mesela Alanya Kalesi'nin bisiklet turunda daha güzel olduğunu anladım. Sadece ulaşım aracı olarak görülen bisiklet artık yaşam biçimi, spor ve farklı bir kültüre ulaştı" diye konuştu.

163 kariyer zaferi bulunan profesyonel bisiklet yarışçısı 'Sprintlerin Kahramanı' olarak da bilinen Man Adalı Mark Cavendish de konuşmasına Türkçe olarak 'Tur başlıyor' diyerek başladı. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na daha önce 4 kez katılan Cavendish, elde ettiği 11 galibiyetle Alman bisikletçi Andre Greipel ile rekorun ortağı. 39 yaşındaki sporcu bu yılki yarışta da iddialı ve 12'nci galibiyetini alarak öne geçmek istiyor. Cavendish, "Bir tane daha kazanmam lazım. Annem daha 2 ay önce burada tatildeydi. Turun geçeceği şehirleri biliyorum. İyi çalışıyorum ve forma giriyorum. Çocuklara örnek olmak lazım. 5 çocuğum var ve onlar bana bakarak örnek alıyorlar. Etrafıma çocukların geldiğini ve bisiklet üzerinde insanların geldiğini görüyorum" şeklinde konuştu.

BAKMADAN GEÇME!