Erden Timur: "TFF hakem toplantısını yayınladı, ne varsa dökülüyor!" | Galatasaray - Fenerbahçe Süper Kupa finalini yabancı hakem yönetsin

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 17:00

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, sosyal medyaya sızan hakem toplantısıyla ilgili açıklamalar yaptı. Timur, Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlara değinirken, Süper Kupa finaliyle ilgili de konuştu.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur, sosyal medyaya sızan hakem toplantısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Timur, hakem toplantısının haricinde Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşananlarla ilgili PFDK' sevklerinin gerçekleşmemesinin eleştirdi. Erden Timur, Fenerbahçe ile oynanacak Süper Kupa finalinde yabancı hakeme sıcak baktıklarını da vurguladı.

'NE VARSA ORTAYA DÖKÜLÜYOR'

Bu işin temizlenmesi için şeffaf olmak gerekiyor. Bugün TFF yayınladı her şeyi, ne varsa dökülüyor. Dün, planlı ve sistemli bir şekilde hepimizin alışık olduğu Amerika'dan bir operasyon vardı. Önceden farklı bağlantıları da varmış o hesabın. FETÖ ile ilgili bağlantıları da olduğu söylenen biri. Kesilip, biçilip bir kısmı paylaşılıyor. Futbolun tüm paydaşları müzdarip. Hak yiyen de puanı gasp edilen de aynı dertten yakınıyor.

Haberin Devamı

'TEMİZ ELLER' OPERASYONUNU İLK BİZ SÖYLEDİK

Futbolda 'Temiz Eller' operasyonunu ilk biz söyledik. Hepimiz incelenelim, hepimizin banka hesapları, telefonları incelensin. Biz TFF'ye müracaat ettik. KVKK metnine imza attığınızda bunlar incelenebiliyor. Hakemler ve TFF üzerinde çok ciddi bir baskı var. Bugünkü hareketleri takdire şayandı. Her şey konuşulsun. Kendinden emin olan insan, her şey açıklansın ister.

'90+'LARDA EN AZ 8-10 PUAN TOPLAYAN BİR TAKIM VAR'

5 ay önce 'Temiz Eller' çağrısını yaparken bir şeylerin sızdırıldığını söylemiştim. O hafta 2 tane hata olmuş. Birisi çok daha bariz. Antalyaspor maçından sonra konuşma yapacaktım, konuşmadım. Çok daha ağır ve bariz olanlar bizim maçta verilmedi. Antalya maçında bize de verilmeyen şeyler var. Gerçekten kayrılarak 90+'larda en az fazladan 8-10 puan alan bir takım var. Sonradan da mağdur gibi açıklamalar yapıyorlar. En önemli şey, bu konudaki edeptir.

Hem görsel hem de yazılı basında bu adil bir şekilde değerlendirilmiyor. Sivasspor maçından sonra böyle kararlar istemiyoruz diyen tek takımız. Bu futbolun gerginliğini kişisel çıkar ve kaygılarla artırmayın. Cesur insanlara ihtiyacımız var. Hep birlikte incelenelim. Bunun başka bir çaresi yok. İnsanlar birbirine bileniyor. İlk sorumluluğumuz toplumsal sorumluluk. Şahsıma onlarca laf söylendi. Yalancı, ahlaksız, alzheimer dendi, videolarda ağzımız taklit edildi. Hiçbirine cevap vermedik.

Haberin Devamı

'TÜM KAYITLAR AÇIKLANSIN, HER ŞEY ŞEFFAF OLSUN'

Normalde çok da sakin bir yapım yok, sinirlenebiliyorum. Ancak gerginliği yükseltmek istemiyorum. Türk futbolunu ileri götürmek için hepimizin her şeyine bakılsın. Kendinden emin olan, 'Her şey incelensin' desin. Federasyona imza verelim, ilk imzayı ben atarım. Gerekirse yasal düzenleme yapılsın dedik, neler yaşandı? Hakemleri gördüğünüz yerde çevirin, birisi tokatlarsa dendi, hakem yumruklandı, İstanbulspor sahadan çekildi... Sadece şampiyon olmak için bu kadar manipülasyon, bu işi farklı bir yere götürüyor. Hatalar eleştirilsin. Kaygı imparatorluğu çökmeli. İnsanlara zulmediliyor. Tüm VAR kayıtları, seminerler açıklansın ve her şey şeffaf olsun. Fanatik taraftarlar haricinde herkes adalet istiyor.

Haberin Devamı

'KİRLİ ELLER İÇERİDEN BİLGİ SIZDIRIYOR'

Ben soruşturma talep edecektim, TFF başlatmış. Son derece de normal. Sızdırılıp, kırpılıyor görüntüler. İki tane maç var, biz çıkıp konuşmuyoruz bile. Siz de konuşuyorsunuz diyorlar, biz de camiayız. İletişim fakülteleri olan üniversitelerimiz, iletişimi incelesin. Hangi takımdan, hangi yönetici ne kadar açıklama yapmış, cevaben ne kadar açıklama yapılmış? Bunların hepsi konuşulsun. Medyanın da 'Hadi yapılsın' demesi gerekiyor ama kimse oralı olmuyor. Kim bu işi gerçekten geriyor, kim medyaya baskı yapıyor? Açıklanması gerekiyor.

Cesur olmamız lazım. Doğru olduğunu düşünen, adil olan insan cesur olur. Ben ahlaksızların cesur olduğunu görmedim. İdealist insan cesurdur. Türk futbolu için ortadan konuşalım. Herkes kendine yapılan şeyleri açıklasın, kim yaptıysa ortaya çıksın.
Her şey şeffaflaşmadığında kirli eller içeriden bilgiyi sızdırıyor. O görüntüler Amerika'ya gidiyor, Amerika'da yine kirli bir organizasyon buraya getiriyor. O görüntü gönderilmeden önce 3-4 açıklama yapılıyor. Hepsi de planlı.

Haberin Devamı

'PFDK SEVKLERİ ETKİLENSİN DİYE...'

Galatasaray ne yapabilir? Rakibinizin yaptığı haksız puan kaybından sonra üste çıkmaya çalışmak gibi şeyleri yaparsak ortam daha da yükselecek. Keşke herkes birbirine sarılsa demeyeceğim ama doğru bir şekilde gitmesi lazım. Kim yaptıysa ortaya çıksın. Ne varsa çıksın.

Kamuoyunda söz sahibi insanlardan, fikir önderlerinden ricam; 'her şey ortaya çıksın'ı desteklesinler. Şampiyonluğa giderken bu işi ele vermek pahasına bunu yaptılar. Hem hakemler etkilensin hem PFDK sevkleri etkilensin diye yapılmıştır diye düşünüyorum.

Her iki takım da Türk futbolunun en önemli kulüplerinden. Dört büyük var, hepimiz çok büyük değer arz ediyoruz. Hiçbir şey kimsenin tırnağının kanamasından değerli değil. Birine bir şey olacaksa şampiyonluğun hiçbir önemi yok. Kim şampiyon olacaksa olsun. Temizlenelim çağrısıdır bu. Süper Kupa inşallah düzgün bir şekilde oynanır.

Haberin Devamı

'SÜPER KUPA FİNALİNİ YABANCI HAKEM YÖNETSİN'

Süper Kupa finalini yabancı hakem yönetsin. Bizim için bir sorun yok. Ama yabancı hakeme de 1 yıl boyunca baskı yapalım. Avmde, çoluk çocuklarını, eşlerini rahatsız edelim. Madem yabancı hakemin saniyelik kararının daha doğru olacağını düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!