Mahmure

Sağlık

Kadın Sağlığı

Taş fırın ekmeği de zararlı olabilir

Taş fırın ekmeği de zararlı olabilir

Taş fırın ekmeği alırken pişirilme koşulları konusunda bilgi edinmeye özen gösterilmeli.

Güncellenme tarihi: 28.04.2014
Kanserojen etkenler olabilir Halk arasında "taş fırın, odun fırını" diye bilinen direkt ısıtmalı fırınlarda pişen ekmeklerde sağlığa zararlı maddeler, kanserojen etkenler bulunabileceği bildirildi. Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Ramazan Çelebi, yaptığı açıklamada, pek çok kişinin "katkısız ve doğal" olduğunu düşünerek taş fırın ekmeğini tercih ettiğini söyledi. Ancak, gereken şartları taşımayan fırınlarda pişen taş fırın ekmeklerinin sağlığa zararlı olabileceğini ifade eden Çelebi, "Halk arasında 'taş fırın, odun fırını' diye bilinen direkt ısıtmalı fırınlarda pişen ekmeklerde sağlığa zararlı maddeler, kanserojen etkenler bulunabilir" dedi. Beslenmenin kuralları...
1815
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.