Mahmure

Sağlık

Kadın Sağlığı

Mantar zehirlenmelerine dikkat!

Mantar zehirlenmelerine dikkat!

Yağ oranının yok denecek kadar az olması, bunun yanında protein, karbonhidrat, mineral ve vitamin bakımından zengin olması mantarı özel kılıyor.

Güncellenme tarihi: 28.04.2014
Uzmana danışmakta fayda var Selçuk Üniversitesi Mantarcılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Celaleddin Öztürk, halkın bilmediği mantar türlerini tüketmemesi veya bu konuda uzman kişilere danışarak tüketme yolunu seçmesi gerektiğini söyledi. Prof. Dr. Celaleddin Öztürk, gerek farklı yapıları, gerekse besleyici özellikleri bakımından mantarlara ilginin geçmişten günümüze süregeldiğini belirtti. Önemli bir besin kaynağı Bu ilgiye bağlı olarak mantarlar üzerinde anatomik, fizyolojik ve kültür çalışmaları yapılageldiğini, bu çalışmalar sonucunda mantarların mükemmel bir besin kaynağı olduğunun tespit edildiğini ifade eden Öztürk, "Özellikle de yağ oranının yok denecek kadar az olması, bunun yanında insan vücudu için gerekli temel maddelerden protein, karbonhidrat, mineral ve vitamin bakımından zengin olması, mantarları diyet ürünü olarak ön plana çıkarmıştır" dedi. Bu özelliklerinden dolayı mantarın Avrupa pazarında geniş yer bulduğunu dile getiren Prof. Dr. Öztürk, ülkemizde de son yıllarda artan çalışmalar, yazılı ve görsel basında konuyla ilgili çıkan haberlerin mantarlara olan ilgiyi artırdığını kaydetti. Uzun ve sağlıklı bir ömrün yolu beslenmeden geçiyor
1905
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.