GeriKadın Sağlığı Ekmek tek başına şişmanlatmıyor!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ekmek tek başına şişmanlatmıyor!

"Uzmanlar, ekmeğin şişmanlattığı konusundaki tartışmaya son noktayı koyuyor. Ekmeğin tek başına şişmanlatmadığı kalori açısından bütün türlerinin eşdeğer olduğu belirtiliyor."

EÜ Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Ünal, ekmeğin tek başına şişmanlatmadığını kalori açısından bütün türlerinin eşdeğer olduğunu belirtiyor. Ünal, 100 gram ekmeğin 240 kalori verdiğini belirterek, 'Tek başına günde bir ekmek yense 600-700 kalori alınır. Bu da kimseyi şişmanlatmaz' diyor. Ege Üniversitesi (EÜ) Gıda Mühendisliği Hububat İşleme ve Mühendisliği Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sezgin Ünal, kepekli ekmeğin özellikle yaşlılar ve beslenmeye önem verenlerin birinci tercihi haline geldiğini belirtiyor. Kepekli ekmeğin binlerce yıldır bilinen bir ekmek türü olduğuna dikkat çeken Ünal, 'Anadolu'daki eski yazıtlarda, belgelerde, arkeolojik kazılarda kepekli ekmek üretiminin yaygın olduğunu görüyoruz. Çünkü öğütme teknolojileri gelişince, undaki kepek ayrılabilmiştir' diye konuşuyor. Kepekli ekmeğin diğer kültürlerde de yaygın olduğuna işaret eden Sezgin, 'Özellikle bağırsak fonksiyonları ve içerdikleri mineraller bakımından kepekli ekmek daha sağlıklı ve besleyici' diye belirtiyor.

False