GeriKadın Sağlığı Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklar

Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklar

"Gün boyu dinç olmanızı sağlayacak besinler..."

Grip ve nezle gibi soğuk algınlığına bağlı kış hastalıkları çevremizi sarmış durumda. Bu tip hastalıklarla baş etmenin en iyi yolu ise bağışıklık sistemini güçlendirmekten geçiyor. Sabah kahvaltısı rutininizi biraz değiştirerek bağışıklık sistemini güçlendirebilir, hastalıklara yakalanma riskini en aza indirebilirsiniz.

Meyve, yoğurt, yumurta ve yulaf gibi besinlerden oluşan, bağışıklık sistemini güçlendirici kahvaltı alternatifleri şöyle...

Meyve salatası

Soğuk algınlığını yok etmek ve sağlıklı kalmak için C vitamini mucizesinden yararlanmalısınız. Portakal, greyfurt ve mandalina gibi narenciye meyveler, yüksek oranda C vitamini içermeleri ile bilinir; ancak papaya, çilek ve kivi gibi meyvelerde de bol miktarda bu vitamini bulabilirsiniz.Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklarKırmızı biberli omlet

Bir kâse kırmızıbiberde, bir portakaldan iki kat daha fazla C vitamini bulunduğunu biliyor muydunuz? A vitamini deposu da olan kırmızıbiber, bakterilere karşı savaş açar. Sabah kahvaltısı için hazırlayacağınız omletlerinize, kırmızıbiber ekleyin, soğuk algınlığına yakalanmayın.Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklarKabak çekirdekli, meyveli ve yulaflı yoğurt

Güne vitamin ve mineral deposu bir kahvaltıyla başlamak için, kabak çekirdekli, meyveli ve yulaflı yoğurdu deneyin. Kabak çekirdeği; çinko, E vitamini ve demir açısından zengin bir besindir. Meyveler, vitamin ve mineral deposudur. Yulafın içeriğindeki beta-glukan lifi ise vücudun bakteriyel enfeksiyonlara karşı verdiği tepkiyi destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir. Kahvaltıda tüketeceğiniz bu yoğurtlu karışım, sizi hastalıklara karşı korurken, aynı zamanda tok da tutacaktır. Üstelik kalorisi de oldukça düşüktür.Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklarBuğday rüşeymli yoğurt

Türkiye'de son yıllarda yaygınlaşan ve ekmek ürünlerinde kullanılan rüşeym, aslında buğdayın kalbi sayılıyor. Rüşeym, yüksek miktarda çinko, lif, folik asit ve demir içerir. Kahvaltıda tüketeceğiniz bir kâse rüşeymle yoğurt, hem uzun süre tokluk sağlayacak hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirecektir.Bağışıklığı güçlendiren kahvaltılıklar

False