GeriKadın Sağlığı Yeşil sebzeleri daha sık tüketin!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yeşil sebzeleri daha sık tüketin!

"Kalori değeri düşük, vitamin ve mineral değeri çok yüksek olan yeşil yapraklı sebzelerin bir çok hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahip olduğu bildirildi."

Yapılan bir araştırmaya göre, yeşil yapraklı sebzelerin, kalp ve kanser gibi hastalıklardan koruduğu ifade edilirken, ıspanak, pazı, semiz otu, kara lahana, maydanoz, roka ve tere gibi en sık tüketilen sebzelerin, yaşlılığın geciktirilmesinde etkili ve cilt sağlığı açısından son derece yararlı olduğu belirtildi. Yüzde 80'i sudan oluşan yeşil yapraklı sebzelerin yağ ve karbonhidrat oranlarının son derece düşük olduğunu belirten uzmanlar, 100 gramında 25 kalori bulunan bu tip sebzelerin, C vitamini, beta karoten, folik asit, B2 gibi önemli vitaminlerin tabi deposu olarak kabul edildiğini bildirdi. Uzmanlar, 100 gram maydanoz ve rokada bulunan c vitaminin dört portakaldakine eşdeğer olduğunu belirterek, sebzelerdeki C vitamini ve folik asidin, vücutta A vitaminine dönüşerek mikroplara karşı direncin artmasını sağladığını kaydetti.Yaşlılığın geciktirilmesi ve cilt sağlığı açısından da yeşil yapraklı sebzelerin sayılamayacak kadar çok yararı olduğunu belirten uzmanlar, özellikle folik asidin, kansızlığın tedavisinde son derece etkili olduğunu vurguladı. Yüksek oranda posa içeren yeşil yapraklı sebzelerin, bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı önlediği, çok sebze tüketen kişilerde sindirim sistemi kanserlerinin daha az görüldüğü kaydedildi. Kalp, kanser ve böbrek hastalıkları için son derece gerekli olan potasyum alımı açısından da yeşil yapraklı sebzelerden yararlanılabileceği belirtildi.

False