Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Yağla karışınca kanseri önlemiyor

Yağla karışınca kanseri önlemiyor

Yağın, C vitamininin kanseri önleyen özelliklerini midede etkisiz hale getirebileceği ortaya çıktı.

İngiliz araştırmacılar, C vitamininin, besinler ve salyanın mide asidiyle karışmasıyla ortaya çıkan, kansere yol açan potansiyel bileşikleri ortadan kaldırdığını, ancak bu karışıma yağ eklendiğinde, vitaminin tehlikeli bileşikleri güvenli hale getirme özelliğinin geçersiz kaldığını açıkladı.

Beslenme biçimi ve kanser ilişkisi
Glasgow Üniversitesi'nde görevli bilimadamlarının laboratuvar ortamında yaptığı araştırmanın sonuçlarının, belli başlı mide kanserleriyle beslenme biçimi arasındaki bağlantıları göstereceği belirtildi.

Bilimadamları, tükürükte bulunan ve nitrattan gelen nitröz asidi tuzunun mide kanserini tetikleyebileceğinin sanıldığını kaydetti.

Yağın etkisi
Uzmanlar, nitröz asidi tuzunun, midenin asitli ortamına girdiğinde, midedeki diğer kimyasalları kansere yol açan etkenler haline getirebileceğine dikkat çekti.

C vitamini gibi antioksidanların ise bu oluşumu engellediği, ancak yağın devreye girmesiyle bu özelliğini yitirdiği belirtildi.
649
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.