Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Tuz, mide kanseri riskini artırıyor

Tuz, mide kanseri riskini artırıyor

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre fazla tuzlu yiyeceklerle beslenmek, mide kanseri riskini iki kat artırıyor.

Dünyada en yaygın görülen kanserler listesinde dördüncü sırada gelen mide kanseriyle tuz arasındaki ilişkiye dikkat çeken uzmanlar, özellikle hazır gıdalardaki tuz miktarının yüksek olduğunu belirtiyor.

Az tuzlu yiyenlerde mide kanseri görülme oranı 1000 kişide 1 iken, fazla tuzlu yiyenlerde bu oranın 500'de 1 olduğu görülüyor.
728
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.