GeriKadın Sağlığı Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

"Kahvaltı en önemli öğünlerden. Peki, sağlıklı bir kahvaltı öğünü için neleri yemek gerekiyor? İşte sorunun cevabı..."

Peynir: Beyaz peynir veya kaşar peyniri genel olarak kahvaltıda tercih ettiğimiz besinlerdir. Yağ bakımından daha az yağlı ve az tuzlu beyaz peynir güne hafif başlamanızı ve uzun süre doygunluk hissetmenizi sağlar. Kaşar peyniri ise beyaz peynire göre daha yağlı olduğundan tüketim miktarına dikkat etmek gerekir.

Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

Çiğ Sebze: Vitamin mineral ve besin lifi alımını artırmak için sebzeler en güzel seçeneklerdir. Özellikle domates, salatalık, marul, maydanoz, tere, roka kahvaltıda tüketim için uygundur.

Yumurta: Yumurta, tamamı vücutta kullanılabilen, kaliteli protein kaynağıdır. Sindirim sisteminizi yormadan güne başlamanızı ve uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar. Çok yağlı olmayacak şekilde tavada, menemen şeklinde veya haşlama olarak farklı sunum şekilleri ile farklılık yapabilirsiniz. Değişik tarifler denemek isterseniz otlu yumurta, yulaf ezmeli omlet tariflerini deneyebilirsiniz.

Zeytin veya Kuruyemişler: Sağlığımız için besin öğelerini dengeli şekilde tüketmek gerekir. Özellikle ana öğünlerde yağ grubundan 1 veya 2 porsiyon kadar bulundurmak gerekir. Yağ grubu besinlerden kahvaltıda en çok sevilen zeytindir. Ancak değişiklik olması için yeşil zeytin, kuruyemişler, çörek otu, zeytinyağı veya keten tohumu yağı tercih edebilirsiniz.

Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

Tahıllı Ekmek: Günlük beslenmede kaliteli karbonhidrat kaynaklarını tüketmek çok önemlidir. Sağlık söz konusu olunca ekmek için fikir ayrılıkları olsa da sağlıklı bireylerin ekmek tüketmesinde sakınca yoktur. Tabi ki bu tüketim porsiyon kontrolü dahilinde olmalıdır. Tam tahıllı ekmek, çavdar ekmeği, sarı buğday ekmeği gibi ekmek seçeneklerini karışık şekilde tüketmek en güzelidir.

Çay veya Ihlamur: Genel kahvaltı çay ile beraber tüketilir. Demir eksikliği gibi bir durum yoksa sağlıklı bir kahvaltı tüketirken çay içmekte de bir sıkıntı yoktur. Değişiklik yapmak için ıhlamur, yeşil çay, beyaz çay gibi seçenekleri de deneyebilirsiniz. Ancak şekersiz olarak...

Sağlıklı Kahvaltı İçin Sofranızdan Bunları Eksik Etmeyin

Bal veya Reçel: Halk arasında şeker barındırdıkları için mimlenmiş olan bal ve reçel çeşitleri (eğer diyabet, insülin direnci gibi bir kan şekeri rahatsızlığı yoksa) hakiki doğal bal ve evde yapımı reçel olması koşulu ile az miktarda tüketiminde sakınca yoktur.

False