Sağlık

Mide yanmasından kurtulun!

Mide yanmasından kurtulun!

Hangi besinleri tüketirsek mide yanmasından kurtuluruz? İşte yanıtları...

BU BESİNLER DOĞAL İLAÇ!

Karnabahar : Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak tüm sorunları giderebilir. İçeriğinde bulunan gefarnato maddesi ülser ilacının hammadesi olarak kullanılıyor.

Patates : Çiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır. Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın. Su, havuç suyu veya kereviz suyuyla karıştırarak için.

Elma sirkesi : Salatalarda elma sirkesi kullanabilirsiniz.

Maden suyu : Mide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz hale getiriyor.
Yemeklerden sonra içilebilir.

Ispanak : Ispanağı buharda pişirin veya haşlayarak tüketin.
Taze yapraklarını salata olarak yiyin.



Zeytinyağı : Çiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor.

Baklagil : Fasulye, bezelye ve mercimekte var olan bioflavionid maddesi, midenin koruma görevini artırıyor.

Muz : Mideyi seven meyvelerin en başında geliyor. Ara öğünlerde birer muz yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırabilir. Muz, mide enzimleri ve hücrelerinin üretimini de artırıyor.

Kızarmış ekmek : Midenin salgıladığı aşırı asidi kurutarak yanma hissini gideriyor.

Meyankökü : Güçlü bir mide koruyucusu ve dostu. Yapılan son incelemelere göre midedeki çok fazla olan asitlenmeyi azaltır.

Yayın tarihi: 10.12.2012
11002
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.