Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Meyve suyu iç hastalıkları önle

Meyve suyu iç hastalıkları önle

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü profesörlerinden Prof. Dr. Aziz Ekşi, aynı zamanda gönüllü olarak MEYED'in (Meyve Suyu Endüstrisi Derneği) başkanlığını yapıyor.

Birçok hastalığı önlemeye yardımcı olan meyve sularının Türkiye'de yeterince tanınmasından yakınan Ekşi, meyve suyuyla ilgili doğruları anlattı.

Tüketiciler rengi meyveye benzeyen her içeceği meyve suyu sanıyor. Oysa bu grupta dört tane içecek var.

Bu içecekler meyve suyu, meyve nektarı, meyveli içecek ve aromalı içecek adını taşıyor. Meyve suyunda meyve oranının yüzde yüz olması gerekir.

Meyve nektarında bu oran işlendiği meyveye göre değişiyor, ama en az yüzde 25 olmalı. Meyveli içecekte bu oran yüzde on. Aromalı içeceklerde meyve oranı yüzde onun altında, ama genellikle yüzde sıfır.

Hangi meyve hangi hastalığı önlüyor

Elma suyunun kötü kolestrolü önleme, kalp hastalıklarını azaltıcı etkisi var.

Portakal suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bir bardak kayısı nektarı, günlük A vitamininin üçte birini karşılar.

Kötü kolestrolü azaltan bir diğer meyve suyu da üzüm suyu.

Vişne nektarının yüksek tansiyondan koruyucu etkisi vardır.

Şeftali nektarı savunma sistemini güçlendirir, kalp hastalıklarından korur. Tuz dengesini ayarlar.
815
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.