Sağlık

Kışın Vazgeçilmez İçeceği: Salep

Kışın Vazgeçilmez İçeceği: Salep

Faydaları saymakla bitmeyen salep, tam bir şifa deposu! İşte salebin muhteşem faydaları…

Güncellenme tarihi:

Bu soğuk kış aylarında içinizi ısıtacak nefis bir içecek önerimiz var! Tabii ki de soğuk kış günlerinin tek vazgeçilmezi salep…

Salep; kökünde iki yumru bulunan, gövdesi silindirimsi ve dik, çiçekleri salkım ya da başak biçiminde olan otsu bir bitkidir. Bu bitkinin yumru durumundaki köklerinin dövülmesiyle elde edilen beyaz toz, kış deyince aklımıza ilk gelen keyiflerden biridir.

Grip ve öksürüğe şifa kaynağı!

Kış aylarında grip, nezle, öksürük ve soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa yakalanırız. Salep bağışıklığı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı vücudumuzu korur. Vücut ısısını artırarak, soğuktan korur.

Tokluk hissi veriyor!

Kilo vermek isteyenler, ara öğünlerde bir fincan tarçınlı salep içebilir ve bir avuç içi kadar kuruyemiş yiyebilir. Salep, midede uzun süre kalarak tokluk hissi veriyor ve tatlı isteğini doğal yoldan gideriyor. Bu özelliği sayesinde kilo vermek isteyenlerin diyetlerinde tatlı isteğini azaltmak için kullanabilecekleri bir içecek!

Hızlı yağ yakar!

Sütle pişirilen salep, kilo verme sürecinde sağlıklı olan kasları korur, kötü yağ hücrelerini yakarak hızlıca kilo verdirir.

Düşük kalorilidir!

Bir bardak sütle pişirilen salep sadece 100 kaloridir.Yemeği fazla kaçırdıysanız…

Salep, sindirim sistemi ve bağırsakları rahatlatır; fazla gazın vücuttan atılmasına yardımcı olur. Mide şişkinliğinizi en aza indirir.

Vücut enerjisini arttırır!

Soğuk ve kasvetli kış günlerinde hepimizin enerjisi düşer ve kendimizi halsiz hissederiz. Salep öyle bir mucizedir ki, içerdiği faydalı özler sayesinde hem vücut enerjisini artırıp yorgunluk giderir hem de ruh mutluluk verir.

Toksinleri, besin kalıntılarını temizliyor!

Böylelikle bağırsak sistemini temizliyor ve müthiş bir rahatlık veriyor.

Baş ağrısına birebir!

Yoğun bir iş temposu içinde misiniz? Vereceğiniz küçük molalarda, bol tarçınlı bir salep içerek üzerinizdeki yorgunluğunuzu atın ve baş ağrınızdan kurtulun.Öneri!

Hazır olarak tüketildiğinde enerji içeriği yüksek bir içecek olan salebin, toz halinde evde alınıp yapılması ve üzerine tarçın eklenerek içilmesi en sağlıklısı!

Peki evde nasıl yapılır?

Malzemeler:

• 5 su bardağı soğuk süt
• 1 yemek kaşığı toz salep
• 1 çay bardağı toz şeker

Servisi için:

• 1 tatlı kaşığı tarçınPişirme Önerisi!

Kullanacağınız toz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltıp, arttırabilirsiniz. Arzuya göre sütlü salep karışımına vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Tarif:

• Toz salep, toz şeker ve soğuk sütü derin bir tencereye aktarın.
• Kıvam alması için metal bir çırpıcı yardımıyla orta ateşte sürekli karıştırarak sütü kaynatın.
• Salep süte kıvamını verdiğinde ocaktan aldığınız salep karışımını servis bardaklarına paylaştırın.
• Toz tarçın ilave ederek, soğumadan sıcacık servis edin.
• Afiyet olsun!

Yayın tarihi: 05.01.2018
20712
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.