Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Kansere karşı Türk mutfağı

Kansere karşı Türk mutfağı

Geleneksel Türk mutfağı ve Akdeniz tipi beslenmenin sindirim sistemi kanserlerini azaltacağına işaret eden Sağlık Bakanlığı, bu tarz beslenmenin yaygınlaştırılması için kampanya hazırladı.

"2023'te Kansersiz Türkiye Projesi"ni başlatan Sağlık Bakanlığı bu çerçevede Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Milli Pediatri Derneği ile birlikte "Doğru Beslenme Alışkanlıklarının Yaygınlaştırılması Programı" başlattı.

Buna göre, eğitim gönüllüleri mayıs ayından itibaren anaokullar ve ilköğretim okullarındaki öğrencilere doğru beslenme alışkanlıklarını kazandıracak.

Kek yerine simit, ayran, domates

Program için hazırlanan "Beslenme Eğitimi" kitapçığına göre eğitim gönüllüleri, öğrencilere "Doğru beslenme nedir, yanlış beslenme alışkanlıkları nelerdir, hangi besinler tercih edilmeli, baklagil ve zeynityağlı yiyeceklerin sağlık üzerindeki olumlu etkileri, Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağının özellikleri ve neden tercih edilmesi gerektiği" konularında anaokul ve ilköğretim okullarındaki öğrencileri bilgilendirecek.

Eğitim gönüllüleri çocuklara beslenme çantasında kek yerine simit, ayran ve domates yenilebileceğini tavsiye edecek.

Bakanlık, 2020 yılında 65 yaş altı nüfusta kanser oranında yüzde 15, akciğer kanserinde yüzde 20 azalma sağlanmasını hedefliyor. Türkiye'de halen her yıl 100 bin kadar yeni kanser vakası ortaya çıkıyor.

785
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.