GeriKadın Sağlığı İçtiğiniz sütün sağlıklı olduğundan emin misiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İçtiğiniz sütün sağlıklı olduğundan emin misiniz?

"Süt, sağlıklı bir beden ve zihin için tüketmemiz gereken besin maddelerinin başında geliyor. Ancak bu kadar önemli bir besin maddesinin, sağlık koşullarına uygun olarak üretildiğinden emin olmak gerekiyor..."

Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nün hazırladığı 'Güvenli süt tüketim raporu' Türkiye'de sütün sağlık koşullarına uygun üretilmediğini ortaya koydu.Rapora göre, Türkiye'de yılda yaklaşık 10 milyon ton üretilen sütün sadece yüzde 18'si modern yapılı işletmelerde işleniyor. Yüzde 40'ı hijyen şartları bilinmeyen mandıralarda işlenirken, yüzde 42'si ise tüketiciye çiğ süt (sokak sütü) olarak ulaşıyor. Raporda, 'Sokak sütleri su, nişasta gibi maddeler eklenerek besin değeri azaltılmış olabilir.Ayrıca her türlü mikroorganizmayı barındırır. Kaynatılarak sütün içindeki mikroorganizmalar yok edilmez, sadece üremesi durdurulur' denildi.

False