GeriKadın Sağlığı Gıda dezenfeksiyonu için antibakteriyel toz üretildi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gıda dezenfeksiyonu için antibakteriyel toz üretildi

"Kanadalı bilim adamları, gıda sektöründe kullanılması planlanan antibakteriyel toz üretti. Alberta Üniversitesi´nde görevli bilim adamları, salmonella ve koli gibi bakterilerden koruyan tozun bir yıl içinde insanlar üzerinde deneneceğini açıkladılar."

Tavuklara salmonella, koli ve yaygın görülen birkaç bakteri çeşidi bulaştıran bilim adamları, tavukların kanında antikor oluştuğunu ve bu antikorların yoğun olarak yumurta sarısında biriktiğini kaydettiler. Yumurta sarısını kurutan ve antikorları özel bir yöntemle ayıran bilim adamları, antikorların bakterileri öldürmediğini, fakat zararsızhale getirdiğini ifade ettiler.Antikorların proteinlerin bakterilere bağlanarak ya çoğalmalarını ya da insan vücudunda yerleşmelerini önlediğini belirten bilim adamları, tozun özellikle gıda üreticilerin ve gıda paketleme sanayiinin ilgisini çekeceğine inanıyorlar.

False