Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

E vitamini, mesane kanseri riskini yüzde 50 azaltıyor

E vitamini, mesane kanseri riskini yüzde 50 azaltıyor

Ispanak gibi yeşil sebzeler, biber, ayçekirdeği, fındık, fıstık, badem, zeytin ve zeytinyağında bulunan E vitamininin mesane kanseri riskini yüzde 50 azalttığı ortaya çıktı.

E vitamininin kalp krizine karşı koruduğu yıllarca tartışıldı, ancak somut veriler elde edilemedi. Bunun üzerine araştırmalar kansere karşı koruyucu besinlere yöneldi ve E vitamini ağırlıklı beslenenler gözlendi. ABD'de her yıl 12500 can alan mesane kanseriyle ilgili olarak Texas Üniversitesi bir araştırma yaptı ve sonuçlar önceki gün açıklandı.

Araştırmada Houston'dan bin kişiye beslenme alışkanlıkları, aldıkları vitaminler ve kanser bağlantısı soruldu. Doğal olarak tüketilenle hap olarak alınan arasında bir fark olmadığı, E vitaminini ihmal etmeyenlerin mesane kanseri riskinin azaldığı gözlendi. Orlando'daki Amerikan Kanser Araştırma Derneği'nin toplantısında araştırmasını sunan John Radcliffe, "Badem gibi yüksek kalorili bu gıdaları diyet yapanların da ihmal etmemesi gerekir" uyarısında bulundu

940
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.