GeriKadın Sağlığı Düzenli kahvaltı yapanlarda diyabet riski düşük
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Düzenli kahvaltı yapanlarda diyabet riski düşük

"Diyetisyenlerin yıllardır kahvaltıyı atlalmamak gerektiği konusundaki uyarılar bir kez daha gündemde! Uzmanlar, düzenli kahvaltı yapanların, diyabet ve obezite hastası olma riskinin daha düşük olduğunu belirtiyor."

Boston'daki Çocuk Hastanesi'nde görevli bilim adamı Mark Pereira ve ekibi, Amerikan Kalp Birliği'nin Miami'de yapılan yıllık toplantısında, 25 ila 37 yaşlarında 2800 siyah ve beyaz kişiyi 8 yıl süreyle incelediklerini söylediler. Pereira, farklı yemek alışkanlıkları olduğunu düşündükleri için beyazları ve siyahları ayrı gruplarda incelediklerini belirtti. Beyaz katılımcılardan yüzde 47'sinin ve siyah katılımcılardan yüzde 22'sinin düzenli olarak kahvaltı yaptıklarını söylediklerini kaydeden Pereira, kahvaltı yapanlarda ensüline karşı direnç geliştirme ve obez olma riskinin, bir şey yemeden evden çıkan kişilere göre, yüzde 35-50 arasında daha az olduğunu ifade etti. Her gün yapılan kahvaltının iştah ve metabolizmaya olumlu etki ettiğini tahmin ettiklerini belirten uzmanlar, kahvaltı yapan kişilerin gün boyunca açlığı daha iyi kontrol edebildiğini söylediler. Ensüline karşı direnç geliştiren insanlarda, vücudun şekeri doğru depolamasına yardımcı olması için dışarıdan tedavi amaçlı verilen ensülin etki etmiyor. Uzmanlar, bu kişilerin otomatik olarak şeker hastası olması gerekmediğini, fakat 2. tip şeker ya da kalp hastalıklarına yakalanma riskinin çok daha yüksek olduğunu belirttiler.

False