Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Dondurulmuş gıdaları doğru kullanın

Dondurulmuş gıdaları doğru kullanın

Dondurulmuş gıdalar hayatımıza büyük kolaylık sağlıyor. Ancak bu ürünlerin kullanımında hijyen kurallarına çok dikkat etmek gerekiyor.

Üretim aşamasından tüketiciye ulaşıncaya kadar geçen süre içinde, dondurulmuş gıdaların hijyen zincirinin korunması gerekiyor.

Üzerinde bakterilerin üremesi tehlikesi nedeniyle, donmuş bir ürünün çözüldükten sonra tekrar dondurulmamasına dikkat etmelisiniz.

Derin dondurulmuş gıda maddelerinin çözülme şekli, bakteri üremesinin önlenmesi bakımından önemli bir olaydır. Bu nedenle dondurulmuş gıda maddesini oda sıcaklığında veya sıcak su ile çözmek sakıncalıdır.

Donmuş besin maddeleri buzdolabında veya soğuk depoda yavaş bir şekilde çözülmeye başlatılmalı, et, balık ve tavuk gibi gıdaların suyu
yıkanabilir ve dezenfekte edilebilir bir kap içinde biriktirilmelidir.

Çözme işlemi aynı zamanda mayalanmayı önleyecek şekilde mikrodalga fırın, gril veya düdüklü tencerede de ısıtılarak yapılabilir.

Depolamada esas olarak dikkate alınması gereken husus; daha önce alınan ve daha uzun süre bekleyen gıdanın, ilk önce tüketilecek şekilde
yerleştirilmesidir.
793
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.