GeriKadın Sağlığı Dikkat! Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dikkat! Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun

Dikkat! Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun

"Sağlıklı bir yaşam sürmek için bitkisel ürünlere rağbet her geçen gün artıyor. Cilde sürülen bitki yağları, zayıflamak için içilen bitki çayları ve bitkisel ilaçların bilinçsizce kullanımı sağlığımız için risk oluşturduğunu dile getiren Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel bitki çayları tüketilirken dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı."

BİLİNÇSİZCE TÜKETİLENLER KALICI HASAR BIRAKABİLİR

Bilinçsiz tüketilen her şey gibi bitkisel yöntemlerle tedavi de sağlığımızda kalıcı hasarlar bırakabilir. Nasıl yanlış ilaç kullanımı sağlığımız için problemler oluşturuyorsa bitkiler içinde aynı şeyler geçerlidir. Bitkisel maddeleri vücudumuza alırken önemli olan ne zaman ne kadar ne içildiği ve dozudur.

SARI KANTARON KULLANIRKEN...

Amacımız bitkilerin zehir değil şifa olmasıdır. Örneğin; sivilce lekesi ve akne giderici olarak kullandığımız Sarı Kantaron’un içindeki etken maddeler güneş ışığına çıkıldığında yüzde yanıklara sebep oluyorken güneşten korunarak kullanıldığında cilt yanıkları ve her türlü cilt lekesine çözüm olmaktadır.Dikkat Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun

Halk arasında ‘Geleneksel tedavi’ olarak bilinen bitkisel karışımlarla tedaviye olan ilgi her geçen gün artıyor. Bu tür karışımları ya da bitkiyi aldığımız kişinin alanında uzman olması büyük önem taşıyor. Tedavi ile ilgili herhangi bir bilgisi olmayan aktarlardan, denetimsiz medya kanallarından ve internet ortamından temin edilen ürünler ölümlere dahi sebep olabiliyor.

SİNAMEKİ YAPRAĞI...

Her şeyin fazlası gibi bitkinin de dozajı da çok önemlidir. Gereğinden fazla kullanılan maddeler vücudumuzda kalıcı hasar bırakabilir. En çok tartışılan örneklerden biri Sinameki yaprağı çayıdır. Form çaylarında sıkça karışımıza çıkan Sinameki, özellikle kabızlık tedavisinde sıklıkla kullanılıyor. Ancak 3 haftadan fazla tüketilmesi durumunda bağırsakta kalıcı tembelliğe sebep olup kronik kabızlığı daha da fazla tetikleyebilir.

Dikkat Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun

ZENCEFİL TÜKETİRKEN...

Zencefil ise soğuk algınlığı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları ile diyabet üzerine olumlu etkileri biliniyor. Ancak bu şifalı bitki, safra salgısını artırdığı için safra kesesiyle ilgili rahatsızlığı olanların uzman kontrolünde tüketmesi şarttır.Dikkat Bitki Çayları Zehir Değil Şifa Olsun

UZMANA DANIŞARAK TÜKETİN!

Ek olarak her türlü tedavi de bitkiyi analizleri yapılmış güvenilir kaynaklardan, bir uzmana danışarak tüketmek hem zararı yok etmek hemde yararı maksimuma çıkarmak açısından çok önemli.

Havaların soğuması ile kış mevsimi kendini iyice hissettirmeye başladı. Özellikle bu mevsimde hastalıklardan korunmak için bitki çayları tüketimi artıyor. Bu tür çayların düzenli kullanımı tedavi olabilir. Fakat insanımızdaki büyük problem; hızlı çözüm vaad eden tedavi yöntemlerine yönelip sabırla düzenli bitki çayı tüketmemesi. Hastalık başımıza gelmeden korunma yöntemi olarak bitki çaylarının öneminin farkında olmuyoruz.

Beslenme ve Fitoterapi Uzmanı Başak İnsel

False