GeriKadın Sağlığı Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi

Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi

"Dereotu, özellikle salatalarda ve sebze yemeklerinde kullandığımız bir bitki. Bu hoş kokulu leziz bitkinin sağlığa faydalarını öğrenince bir daha mutfağınızdan eksik etmeyeceksiniz. Dereotunun faydaları neler? İşte dereotunun vücuda 10 müthiş etkisi..."

Dereotu, maydanozgiller familyasından olan ince ve yeşil yapraklı bir bitkidir. Bu bitki maalesef herkes tarafından çok sevilmiyor.

Tüketim oranı da çok fazla olmayan ve genellikle salatalarda kullanılan dereotu aslında tam bir sağlık savaşçısı. Bu bitkiyi sevmek için o kadar çok sebep var ki... 

Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi

Dereotunun vücuda 10 müthiş etkisi

1. Zayıflamaya yardım ediyor

Dereotunun 100 gramı yaklaşık 17 kalori. Yani dereotu neredeyse kalorisiz bir besin. Diyet yapanlar için harika bir gıda olan dereotunu yemeklerden 15 dakika önce tüketirseniz açlık hissini bastırarak daha az yemeyi sağlayabilirsiniz. Dereotu, aynı zamanda tatlı krizlerini de bastırmaya yardımcı oluyor.

2. C vitamini deposu

Dereotu, oldukça yüksek besin değerlerine sahip bir bitkidir. C vitamini açısından da bir hayli zengindir. Bir tutam dereotu, günlük C vitamini ihtiyacımızın yüzde 40'ını karşılar.

3. Bağışıklığı güçlendiriyor

İçeriğindeki A, C ve E vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir ile güçlü antioksidan özellikle taşıyan dereotu, zararlı maddeleri vücudumuzdan uzaklaştırıyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek, hastalıklardan koruyor.

MAYDANOZUN BİLİNMEYEN 15 FAYDASI

Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi

4. Sindirime iyi geliyor

Dereotu, yüksek tansiyon ve kolesterolün düşmesine yardım etmenin yanı sıra sindirim sorunlarına da çare oluyor. Kabızlık, hazımsızlık gibi sorunları iyileştiriyor, sindirimi düzene sokuyor.

5. Kemik sağlığını koruyor

Yüksek kalsiyum içeriği sayesinde kemiklerimizin güçlenmesine fayda sağlıyor. Kemik sağlığımızı koruma özelliği ile de ileri yaşlarda yaşanan kemik erimesinin önüne geçiyor.

6. Uykusuzluğu gideriyor

Dereotundaki uçucu yağlar sinirleri yatıştırıyor, vücutta sakinleştirici bir rol üstleniyor. Stres kaynaklı meydana gelen uyku sorunlarına da çözüm oluyor.

7. İltihapları kurutuyor

Antioksidan, antibakteriyel ve antienflamatuar özellikleri bir arada bulunduran dereotu, vücutta meydana gelen iltihap ve yaraların hızlıca iyileşmesini sağlıyor.

BROKOLİ HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

Dereotunun Vücuda 10 Müthiş Etkisi

8. Ağız kokusunu gideriyor 

Dereotu, düzenli olarak kullanıldığında ağızda meydana gelen kötü kokuları ortadan kaldırıyor. 

9. Regl dönemini düzenliyor

Dereotu, flavonoidler bakımından da zengindir. Bu özelliği ile regl sancılarına iyi gelen dereotu, aynı zamanda adet periyodlarında meydana gelen düzensizlikleri de gideriyor.

10. Kanser riskini azaltıyor

Antioksidanlar, kanser riskini azaltmaya yardım eden bileşenlerdir. Dereotu da antioksidan bir besindir. Bu özelliği ile dereotu, vücudu kansere karşı koruyor.

MAHMURE ÖZEL

False