Sağlık

Bitki Çayı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitki Çayı Tüketirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

‘Doğal ve şifa verici’ olarak bilinen bitki çayları bazı durumlarda tehlikeli de olabiliyor!

Güncellenme tarihi:

Beslenme ve Diyet, Fitoterapi Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili, herhangi bir yan etkisi veya risk faktörleri çok da bilinmeyen bitki çaylarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Özellikle kış aylarında bağışıklığı desteklemek, vücut direncini artırmak veya metabolik hızı yükseltmek için insanlar aktarlara giderek bitki çayları veya poşet bitki çayları alıyorlar. Ancak ‘bitki çayları ‘çok masum’ gibi düşünülerek, insanlar kendilerinde var olan bazı hastalıklara bakmadan tüketebiliyorlar ya da bu hastalıkların farkında bile olmadıklarından, şifa zannederek bol bol içebiliyorlar. Oysa ekinezyadan zencefile, yeşil çaydan adaçayına dek birçok bitki çayı; bazı durumlarda tehlikeli olabiliyor da. Bu yüzden sağlığa fayda yerine zarar vermemek için bitki çayı kullanımına dikkat edilmelidir.

Yeşil çay


En sık tüketilen bitki çaylarından yeşil çayı, hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişiler dikkatli tüketmeli. Yeşil çay içeriğindeki epigallokateşin galat sayesinde metabolik hızı artırıyor ancak aşırı tüketiminde, içerisindeki kafeinden kaynaklı hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişileri rahatsız edebilir. Hipertansiyonu ve çarpıntısı olan kişiler yeşil çayı bir-iki fincandan fazla tüketmemeli.

Yayın tarihi: 23.01.2018
8721
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.