GeriKadın Sağlığı Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 Yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 Yolu

Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 Yolu

"Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en doğru yolu hangisi? Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, bağışıklık sistemini güçlendiren 4 yolu sizler için anlattı."

Yemeklerin suyuna sarımsak katın

 Sarımsak antibakteriyel özelliği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu hastalıklara karşı koruyor. Sarımsağı genellikle yemeklerimize kavurarak ekliyoruz. Ancak antioksidan özelliğinden daha fazla yarar sağlamak için sarımsağı kavurmak yerine doğrudan bütün olarak pişmekte olan yemeğin suyuna katmanızda fayda var.Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 YoluKahvaltıda yulaf tüketin

Yulaf, İçinde bulunan beta glukan ve çinko sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Zengin lif içeriğiyle de oldukça faydalı bir besin olan yulafı kahvaltıda veya ara öğünde tüketmenizde fayda var. Yulafı sütle pişirip üzerine C vitamininden zengin kivi eklerseniz vücut direncinizi iki kat artırabilirsiniz. artırabilirsiniz.Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 YoluProbiyotikleri unutmayın

Vücudumuzu zararlı bakterilere karşı koruyan, enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan probiyotikler aynı zamanda bağışıklık sistemini de güçlendiriyorlar. Hastalıklardan korunmak için kış aylarında özellikle yoğurt, kefir ve turşu gibi probiyotiklerden zengin besinlere günlük beslenmenizde mutlaka yer verilmeli.Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 YoluŞifalı bitki çaylarından faydalanın

Bitki çayları günlük sıvı alımını desteklemesinin yanı sıra üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı da koruyor. Özellikle yeşil çay serbest radikallerle savaşan güçlü bir antioksidan olup, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardım ediyor. Yeşil çayın yanı sıra sizi hastalıklara karşı koruyacak çay karışımından da faydalanabilirsiniz.Bağışıklık Sistemini Artırmanın 4 YoluMalzemeler:

-Ihlamur (1 poşet),
-Papatya (1 poşet),
-Karanfil (4-5 adet),
-Zencefil (2-3 ince dilim),
-Limon (½ )

Hazırlanışı:

-İlave olarak bir tutam kekik ve dilimlediğiniz bir adet orta boy elmayı da en az bir litre sıvı alabilecek bir demliğe koyun.

-Üzerine 1 litre kaynamış suyu ilave edin. Demlenmeye bırakın. İsterseniz çayınızı demlerken tarçın da ilâve edebilirsiniz. Bitkileri 10-15 dakika bekledikten sonra içinden alabilirsiniz.

-Karanfil, elma, limon dilimleri suyun içinde kalabilir. Bu karışımı her gün 3-4 fincan tüketebilirsiniz.

False