Mahmure

Sağlık

Genel Sağlık

Alışverişte Ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Alışverişte Ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Besinlerin saklanması kadar satın alınırken dikkat edilmesi hususlar da çok önemli. Her aşamada amacın hem besinin hijyenini sağlamak hem de besin değerini korumak gerekiyor...

Güncellenme tarihi: 31.10.2014

1. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde tespit ederek alışverişe çıkın.

2. Alışverinizi aceleye getirmeyin, Son ana bırakmayın.

3. Üzerinde etiketi bulunmayan gıda maddelerini (sebze, meyve hariç) mecbur kalmadıkça satın almayın.4. Ekmek ve benzeri gıdaları satın alırken ambalaj içinde olanları tercih etmek daha güvenlidir.

5. Pastorize olmayan sütten yapılmış peynir tüketilmemelidir. Bu nedenle açık peynirler yerine kapalı kutularda satılanları almak daha güvenli olacaktır.

6. Meyve ve sebzelerin görünümünün mümkün olduğunca taze olmasına dikkat edin. Çok yaş görünümde, üzerinde lekeler olan ve hafif çürümüş veya üzerine özsuyu bulaşmış sebze ve meyveleri almaktan kaçının.7. Plastik kaplarda saklanan asitli gıdalar , içinde bulundukları kaplarla temas ederek zararlı maddelerin besinin içine geçmesine neden olabilir.Örneğin turşu , portakal suyu gibi gıdalar plastik kaplarda saklanmamalıdır.

8. Donmuş olarak satın alınacak etler üzerinde bölgesel renk değişikliği olmamasına dikkat edin.

9. Vakum paket olarak satılan kırmızı ve tavuk et ve ürünlerinin vakumlarının bozulmamış olmasına dikkat edin.

10. Balık satın alıyorsanız; raze balıkların gözlerinin şeffaf ve parlak olduğunu, balık bayatladıkça gözlerin donuklaşarak parlaklığını yitirdiğini ve çevresinde kanamalar görüldüğünü unutmayın.Alışveriş Sonrasında:

1. İlk adım; besinlerin taze şekilde kalmasını sağlamaktır. Bunun için meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutma özelliğine sahip olan buzdolabı modellerini seçmenizde fayda var.

VESTEL PUZZLE BUZDOLAPLARI 14 FARKLI KULLANIM ŞEKLİ İLE BUZDOLABINIZIN BÖLMELERİNİ SOĞUTUCU VEYA DONDURUCU ISI SEVİYELERİNE AYARLIYOR VE İSTENİLDİĞİ ZAMAN KAPATILABİLİYOR.

2. Aldığınız gıdaları dayanıklılıklarına göre uygun bir şekilde muhafaza edin. Özellikle çok çabuk bozulabilecek hayvanî gıdaları mutlaka buzdolabında muhafaza edin.

3. Plastik kaplarda saklanan asitli gıdalar, içinde bulundukları kaplarla temas ederek zararlı maddelerin besinin içine geçmesine neden olabilir. Bu nedenle turşu, portakal suyu gibi gıdaları plastik kaplarda saklamayın.

4. Dayanıksız gıdalar dediğimiz et, balık, tavuk, su ürünlerini dondurmadıktan sonra satın aldığınız günü takip eden 48 saat içinde tüketmeye özen gösterin.

5. Taze sebze, yumurta ve meyve de dayanıksız dediğimiz, en geç bir hafta içerisinde tüketilmesi ve soğukta saklanması gereken gıdalar.

6. Dondurulmuş gıda satın aldıysanız da çözülmeden hemen derin dondurucuya atın. Eğer çözülmüş ise "kesinlikle tekrar dondurmayın".

4109
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.