GeriKadın Sağlığı Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS!

Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS!

"Premenstrüel sendrom olarak da bilinen PMS ile mücadele etme yolları!"

Adet kanaması öncesi dönemler de siz de kendinizi depresyonda hissediyor musunuz? Sinirleriniz bozuluyor mu? Vücudunuzda şişlik hissediyor musunuz? Bu sorulara cevabınız evet ise, bu yazı sizin için…

Premenstrüel sendrom yani adet dönemi öncesi ruhsal ve fiziksel açıdan kadınların yaşadığı bazı değişikliklere verilen isimdir. Bu dönem genelde adet kanamasından 7-10 gün öncesinde başlar ve adet dönemi içinde geçer.

Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS

PMS dönemini bazı kadınlar çok hafif atlatırken bu dönemi ciddi anlamda ağır atlatanlar da vardır. Bu belirtiler adet kanamasının yakın zamanda olacağının habercisi olmakla beraber birçok kadında fiziksel ve ruhsal dengelerinin değişmesine sebep olur. PMS dönemi belirtileri ile PMS sendromu arasında birtakım farklar vardır. Eğer ruhsal açıdan kendinizi depresyonda, olduğundan daha sinirli, alıngan ve duygusal gelgitlerinizde artış hissediyorsanız bu sendrom içinde olma ihtimaliniz yüksek demektir.

Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS

PMS döneminin yaşanmasının en büyük sebepleri, vitamin ve mineral eksiklikleri, hormonal değişimler, vücutta su tutumu ve bazı kimyasal değişimlerdir. PMS belirtileri fiziksel olarak, meme büyümesi ve hassaslaşması, vücutta ödem oluşması, kısa sürede kilo alma, kabızlık, iştahsızlık ve cinsel istek artışı olarak söylenebilir.

Adet Dönemi Öncesi Sendromu: PMS

PMS sendromu tanısı koymak için ruhsal ve fiziksel belirtileri her adet döneminizde görmeniz gerekir ve özellikle ruhsal dengenizin bozulması ile sosyal hayatınız etkileniyorsa mutlaka bu duruma karşı önlemlerinizi geliştirmeniz gerekir. Bu durum karşısında mutlaka ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanlarından birine görünmeniz gerekir. Tedavi yöntemleri içerisinde, ilaçla tedavinin belirtilere göre farklılık gösterdiğini göz önünde tutun. Bununla birlikte, bu dönemde beslenmenize, egzersizlere ve yaşam kalitenize daha fazla dikkat etmeniz gerekmektedir.

False