Protein eksikliği düşük yapma riskini artırıyor
"Kandaki bir proteinin seviyesinin, hamilelerde düşük yapma riskinin belirtisi olabileceği belirtildi."
Avustralya'daki Monash Üniversitesi'nde görevli bilim adamları, kandaki MIC 1 adlı proteinin seviyesinin, düşük yapma riskinin öngörülmesi veya düşüğü önlemede önemli bir rol oynayabileceğini belirttiler. Lancet tıp dergisinde yayınlanan araştırmanın yazarı Stephen Tong, "MIC 1 ile düşük arasında neden sonuç ilişkisinin doğrulanması, düşük yapmayı önlemede etkili olabilir" dedi. Araştırma kapsamında incelenen kadınlardan, hamileliğinin ilk 6 ila 12 haftasında kan örneklerindeki MIC 1 seviyesi diğerlerinden yaklaşık üç kat az olan birçoğunun, daha sonraki haftalarda düşük yaptığı gözlendi. Bilim adamları, MIC 1 ile düşük arasındaki bağlantının kesinleşmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi. Araştırmayı yorumlayan İsrail'deki Ramban Tıp Merkezi'nden Galit Sarig ve Benjamin Brenner, MIC 1 proteinin seviyesinin, düşük yapma riskinin erken belirtisi olabileceğini kaydettiler. Düşük, hamileliğin ilk 12 haftasında yüzde 10 ila 15 oranında görülüyor. Düşüğü önleme veya önceden tespit etmeye yönelik bir tedavi bulunmuyor.