GeriKadın Sağlığı Meyveyi zamanında ye yararını gör!
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Meyveyi zamanında ye yararını gör!

"Meyvelerin vücuda yararı saymakla bitmiyor ancak en yüksek düzeyde fayda sağlamak için hangi meyveyi ne zaman yemek gerektiğini de bilmek gerek..."

Yemeklerden önce meyve yemek sağlığa yararlı olarak kabul ediliyor. Çünkü meyvelerdeki yararlı maddeleri vücudun aç karnına, tok karnına olduğundan daha iyi sindirdiği biliniyor. Bir görüşe göre de meyveler hemen yemek üzerine yenmemeli. Meyve tüketiminde en uygun zaman meyvelerin yemekten iki saat önce veya iki saat sonra tüketilmesidir. Çünkü, meyvelerdeki şeker, yemekten önce veya ayrı olarak daha kolay sindiriliyor. Meyvelerden sonra salata tipi şeylerle öğüne başlamak yararlı oluyor. Daha sonra tahıl ürünleri ve sebzelere yer vermek besinlerin vücuda sağlayacağı yararlar açısından doğru olabiliyor.Armut:Kalp - damar sağlığı, alçak kan basıncı ve fiziksel performansa iyi gelen vitaminleri barındırır.Brokoli: Mide ve yemek borusu kanseri tehlikesini azaltır.Çilek: Sigara dumanının etkilerini azaltır. Sigara içilen bir odadayken gün boyunca ağza iki çilek atılması önerilir.Elma: Böbeklerin temizlenmesine, sindirim rahatsızlıklarının kontrol edilmesine yardım eder.Greyfurt: Sindirimi uyarır. Diş etlerinin kanamasını azaltır, soğuk algınlığına iyi gelir. Lifleriyle yenirse, kolesterolü düşürür.Havuç: Enerji verir. Karaciğerin safra salgılamasına ve kolesterolü dengelemesine yardım eder.Ispanak: Karaciğeri, lenf bezlerini ve kan dolaşımını uyarır.İncir: Bağırsakları çalıştırır, enerji verir. Cinsel güce yardımcıdır.Karpuz: Kabuğundaki çinko iktidarsızlığa iyi gelir. Böbreği temizler.Kiraz: Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür.Kayısı: Kan yapıcıdır. Güzel bir cilt ve saça olumlu etkisi vardır. Kanserin önlenmesinde yardım eden iyi bir karotenoid kaynağıdır.Kavun: Endişe ve uykusuzluğa iyi gelir. Bağırsak ve cilt kanserine karşı Amerikan Kanser Topluluğu'nca tavsiye edilmiştir.Lahana: Yaşlanmayı önleyici mineral olarak kabul edilen selenyum sağlıklı bir cilt verir, erkeğin cinsel gücünü artırır.Mandalina: Enfeksiyonlarla savaşmayı kolaylaştırır.Muz: Kalbe ve kas sistemine yararlıdır. Yorgunluğa ve ishale birebirdir.Portakal: Soğuk algınlığı, grip, incinme, kalp hastalığı ve felçten korunmaya yardım eder.Sivribiber: Şişkinliği azaltmada faydalıdır. Saçlara, tırnaklara ve cilde çok iyi gelir.Üzüm: Böbreklerin çalışmasını uyarıp kalp atışını düzenler. Karaciğeri temizler. Siyah üzüm kabukları ve çekirdekleriyle yenirse hücre yenileyicidir.Vişne: Mineral ve vitamin deposudur. Koyu renkli vişneler, açık renklilere oranla daha fazla mineral içerir.

False