GeriKadın Sağlığı Maydanoz ve limonsuz sofraya oturmayın
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Maydanoz ve limonsuz sofraya oturmayın

"Sağlıklı yaşamın sırrının doğal besinlerde gizli olduğunu artık hepimiz biliyoruz. İşte bunlara iki örnek daha, A ve C vitamini kaynağı olan maydanoz ve limon..."

Her fırsatta yenilmesi gereken maydanoz ve limon, sindirimi kolaylaştırıp, alınan gıdalardaki vitaminin enerjiye dönüşmesini sağlıyor. Vücudun örtü dokusunu, bağ dokusunu ve iç organlarını örten dokuları sağlıklı ve sağlam kılıyor. Özellikle maydanozun ağız ve midede sağladığı koku, rahatsız edici kokuları önlüyor.Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bölümü Başkanı Prof. Dr. Fevzi Keleş, maydanoz ve limonun, A ve C vitamininin kaynağı olduğunu, doğal kullanıldıkları için de bu vitaminleri olduğu gibi vücuda aktardığını söyledi. Maydanoz ve limonun birçok faydası bulunduğunu anlatan Prof. Dr. Keleş, çiğ olarak tüketilen bu ürünlerin vitamin kaybına yol açmadığını ancak, maydanozun tazyikli su ile çok iyi yıkanması gerektiğini bildirdi.Sabah, öğle ve akşam yenilen üç öğün yemek sırasında yenilmesi gereken maydanoz ve limon yemeklerde alınan gıdalardaki vitamini enerji maddesine dönüştürülerek, enerjinin açığa çakmasını sağlıyor. Vücutta enerji oluşmasına katkıda bulunarak, insanın zinde kılıyor. Her fırsatta yenilmesi gereken maydanoz ve limon, vücudun örtü dokusunu, bağ dokusunu ve iç organlarını örten dokuları sağlam ve sağlıklı olmasını sağlıyor. Sindirim salgısını artırıcı özelliğe sahip olan maydanoz, sindirimi kolaylaştırarak, mideye yardımcı olurken aynı zamanda gıdaların rahatça hazmedilmesini de sağlıyor.

False