GeriKadın Sağlığı Kansere yakalanmamak için...
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kansere yakalanmamak için...

"Kanserden korunmak için turşu ve kızartılmış yiyeceklerden uzak durmak, C, A, E vitaminli sebze ve meyveler tüketmek gerekiyor."

Kanserin vücuttaki hücrelerin kontrolsüz bir şekilde çoğalmaları ile ortaya çıktığını, erken tanı ve tedavi yapılmazsa ölümle sonuçlanabildiğini belirten Dr. Kadir Çetinkara, Yaraların uzun süre iyileşmemesi haberci olabilir"Kanser, vücudun herhangi bir yerinde şişme sertlik, iyileşmeyen yaralar ya da iyileşmesi geciken yaralar, ben ve siğillerde büyüme ve renk değişiklikleri, yutma güçlüğü, rahim, makat ve vücudun değişik yerlerinde anormal kanama, uzun süre öksürük ve ses kısıklığı, idrar ve dışkılama alışkanlıklarında değişiklik, nedeni açıklanamayan ateş ve zayıflama ile kendini gösterir. Bu belirtiler her zaman kanser belirtisi değildir."Erken teşhis hayat kurtarıyorErken tanının hayat kurtarıcı nitelikte olduğunu vurgulayan Dr. Çetinkara, kanserden korunmanın yollarını şöyle sıraladı:"Aşırı güneşten kaçınmalı, sigara ve alkollü içecekler tüketilmemeli, aşırı dozda röntgen ışınına maruz kalınmamalı, posalı yiyecekler C, A, E vitaminli zengin sebze ve meyveler, süt ve süt ürünleri bol miktarda tüketilmeli. Salamura, turşu, kömür ateşinde veya yağda kızartılmış yiyeceklerden kaçınılmalı, kolestrolü az yiyecekler tüketilmeli."

False