GeriKadın Sağlığı Et yerken nelere dikkat etmelisiniz?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Et yerken nelere dikkat etmelisiniz?

"Etin sindiriminin zor olduğuna dikkati çeken uzmanlar, gereğinden fazla et tüketiminin midede şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabileceği uyarısında bulunuyor."

Fazla et tüketimi kolesterolü yüksek olanlar, kalp ve karaciğer hastaları için sakıncalı durumlara yol açabilir. Kesilen hayvanın etinin hemen yenmesinin hazımsızlığı artırabileceğini belirten uzmanlar, etin bir süre bekletildikten sonra tüketilmesinin daha uygun olduğunu söylüyor.Uzmanlardan öneriler-Veteriner kontrolünden geçmemiş hayvanları kurbanlık olarak almayın.-Etleri ızgara yapmayın, etlerin genellikle kaynama şeklinde pişirilmesi, parazitlerin insana geçmesini büyük ölçüde önleyebilir.-Etin sindirimi zordur, yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirimde zorluk yaratır, bu nedenle eti 1-2 gün soğutucuda bekletin.-Fazla etleri, buzdolabında hijyenik ambalaj malzemelerinin içinde saklayın.-Eğer kesim esnasında ete mikroorganizmalar bulaşmışsa, dayanıksız ortamda bunlar daha çabuk ürer. Toksin salgılayacak bakteriler de toksin salgılar. Yani etlerde zararlı maddelerin üremesi kolaylaşır. Bu etler yenildiği zaman sağlık açısından problemler ortaya çıkar. Bu nedenle, etlerin tam pişirilmiş olmasına kesinlikle çok dikkat edin.-Etleri soğuk muhafazaya aldıktan sonra 1 hafta içinde tüketin.-Etleri uzun süre saklamak için kavurma yöntemini kullanın.-Yaşlı ve şişmanlar ile kalbinde rahatsızlık bulunanlar, kırmızı etten uzak durun, sebze ve meyve tüketimine ağırlık verin.

False