GeriKadın Sağlığı Yulaf ezmesini lezzetli hale getirmenin 4 yolu
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yulaf ezmesini lezzetli hale getirmenin 4 yolu

Yulaf ezmesini lezzetli hale getirmenin 4 yolu

"Sıkıcı sabah kahvaltılarından, kibrit kutusu ölçülerden, kuş yemi gibi görünen müslilerden bıktığınızı biliyoruz. Yulaf da pek sevimli görünmeyebilir ama sizin için hazırladığımız 4 lezzetli tarifle fikriniz değişecek!"

Artık bir kase yulaf ezmesinin sağlığınız için ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz: Sizi ısıtır, bir güzel karnınızı doyurur ve diğer hiçbir kahvaltılığın olmadığı kadar besleyicidir.

Araştırmalar gösteriyor ki: yulaf ezmesi aynı zamanda obezite, diyabet ve kalp krizine engel oluyor. Ve bunu tek başına beceriyor. Bir de kaseye diğer besleyici özellikleri olan sağlıklı şeyler eklediğini düşünün. İşte o zaman tam bir bomba...


AYÇİÇEĞİ VE KIZILCIĞIN MUHTEŞEM UYUMU

Bu pişirilmeyen tarif (dokusunu ve fındıksı aromasını çok seveceksiniz) ayçiçeği tohumu, yulaf ve sütü bir araya getirerek metabolizmanı hızlandıracak.

Süsle püsle: Yarım kase klasik yulafa, bir çorba kasığı ayçiçeği tohumu ve bir çorba kaşığı kurutulmuş kızılcık ekle. Üzerine bir su bardağı kadar yağsız süt ekle üzerini kapat ve bir gece boyunca buzdolabında sakla.

Bir kişilik. Porsiyon başına:

332kalori, 7,5 gr yağ (1,5 gr'ı doymuş), 48 gr karbonhidrat, 138 mg sodyum, 5 gr lif, 18 gr protein.


ZEKÂ GELİŞTİREN BADEM VE YABAN MERSİNİ

Bu meyve ve çerez birleşimi sana ihtiyacın olan vitamin ve omega 3'ü rahatlıkla sağlayacaktır.

Süsle püsle: Bir kase suyu kaynat. ¼ kase parçalanmış yulaf ekle. 25 dakika boyunca yulaflar iyice yumuşayana kadar karıştırarak pişir. Ocağın altını kısarak üç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam et. Sonra ¼ kase yağsız süt, bir çorba kaşığı rendelenmiş badem, 1/3 kase taze ya da dondurulmuş yaban mersini ve bir çay kaşığı keten tohumu ilave et. Karıştır ve servis yap.

Bir kişilik. Porsiyon başına:

251 kalori, 7 gr yağ (0,5 gr'ı doymuş), 40 gr karbonhidrat, 41 mg sodyum, 6 gr lif, 10 gr protein.


YER FISTIĞI EZMESİ

Yumurta, yer fıstığı ezmesi ve soya sütüyle birlikte pişmiş yulaf ezmesi öğleden sonraki saatlere kadar ihtiyacın olacak tüm proteini sana sağlar.

Süsle püsle: Fırını 190 derece de ısıt. 20x20cm boyutlarında bir tepsiye önce pişirme spreyi sık. Geniş bir kapta iki bardak yulaf ezmesini iki çay kasığı tarçınla karıştır. Ayrı bir kapta iki yumurtayı çırp, iki bardak vanilyalı soya sütü (vanilyayı ayrıca ekleyebilirsin), bir bardak su ve dört çorba kaşığı doğal fıstık ezmesi ekle. Bu karışıma yulafı ekle ve tepsiye dök, 20 dakika pişirdikten sonra üzerine iki çorba kaşığı agave şurubu (isteğe bağlı) serpiştir.

Altı kişilik. Porsiyon başına:

253 kalori, 10 gr yağ (1 gr'ı doymuş), 30 gr karbonhidrat, 96 mg sodyum, 3,7 gr lif, 11 gr protein.


CEVİZ VE MUZUN LEZZETİ

Potasyum zengini muz ve kas üretimine yardımcı whey tozu sana ihtiyacın olan tüm enerjiyi sağlayacak.

Süsle püsle: ¼ kase yulafı ½ bardak su, ½ kaşık vanilyalı whey tozu, bir çay kaşığı tarçın ve bir tutam tuzla karıştır. Karışımı microdalga fırında 90 saniye yüksek ısıda pişir. Hazırladığın karışımın üzerine ½ bardak yağsız süt, dilimlenmiş muz ve bir çorba kaşığı ceviz parçaları koyarak servis yap.

Bir kişilik. Porsiyon başına:

388 kalori, 9 gr yağ (1,5 gr'ı doymuş), 63 gr karbonhidrat, 349 mg sodyum, 9 gr lif, 18 gr protein.




False