Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Yetersiz beslenme sakat doğum riskini arttırıyor

Yetersiz beslenme sakat doğum riskini arttırıyor

Bebeğin gelişimi için gebeliğin ilk 3 ayında, süt ve süt ürünleriyle balık, sebze, fındık ve fıstık tüketilmesi, bunun yanısıra tuz, şeker ve unlu mamul tüketiminin de kısılması öneriliyor.

Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Kadın Doğum Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurettin Demir, anne adaylarının sağlıklı bebek dünyaya getirebilmeleri için hamilelik döneminde, protein, karbonhidrat, folik asit ve B vitamini yönünden zengin gıdalar tüketmeleri gerektiğini söyledi.

Demir, ayrıca anne adaylarının her ay düzenli sağlık kontrolünden geçmeyi ve günlük 30 dakika egzersiz yapmayı ihmal etmemeleri gerektiğini belirtti. Gebeliğin ilk 3 ayında, süt ve süt ürünleriyle balık, sebze, fındık ve fıstık tüketiminin anne karnındaki bebeğin gelişimi için önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Demir, şöyle devam etti: "Güneydoğu'da dünyaya gelen bebeklerde, folik asit ve B vitamin eksikliği sakat doğum oranını yükseltiyor. Bu da folik asit yönünden zengin olan kepekli ekmek, tahıl türü gıdalar ile bebeğin beyin gelişimini olumlu yönde etkileyen omega yağ asitleri yönünden zengin olan balık, fındık, fıstık ve meyve tüketimiyle ortadan kaldırılabilir. Hamilelik döneminde günlük 2 bin kaloriye ihtiyaç duyan anne, sağlıklı bir neslin devamını sağlamak için tuz, şeker ve unlu mamul tüketimini de kısıtlamalıdır."
841
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.