GeriKadın Sağlığı Yaşlanma karşıtı en iyi 4 vitamin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Yaşlanma karşıtı en iyi 4 vitamin

Yaşlanma karşıtı en iyi 4 vitamin

"Yaşlanma karşıtı vitaminler neler? Bu vitaminleri hangi besinlerden alabiliriz? İşte detaylar..."

C VİTAMİNİ:

Ne işe yarıyor?

Hava kirliliği, sigara ve güneşin yaydığı zararlı ışınlar serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Bunlar da zamanla cildinizi yaşlandırır. C vitamini, bu tahribatı azaltan bir antioksidandır.

Deriye doğrudan uygulandığında güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Kolajen üretimini artırarak cildinizin genç görünmesini sağlar.

Ayrıca yapılan araştırmalar C vitaminin, kanserden korunma noktasında da etkili olduğunu gösteriyor.

Nerede bulunur?

Taze sebze ve meyveler en iyi C vitamini kaynağıdır.

E VİTAMİNİ:

Ne işe yarıyor?

Yağda çözünen bir vitamin olan E vitamini, kremlerde kullanıldığında kuru ve çatlamış cildi onarır.

Cildi UVB tahribatından koruduğu için güneş kremlerinde de sıkça kullanılır.

Doğru miktarda alınacak E vitamini, serbest radikallerin verdiği zararların azaltılmasına
yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Nerede bulunur?

Fındık, ceviz, tohumlar, yeşil yapraklı sebzeler, soya yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar en iyi E vitamini kaynaklarıdır. Ayrıca gıda takviyelerinde ve doğrudan cilde uygulanan krem ve losyonlarda da bulunur.

A VİTAMİNİ:

Ne işe yarıyor?

Doğrudan deriye uygulandığında (retinol içeren kremler gibi) güneşin olumsuz etkilerini ve ince çizgileri azaltır.

Doğru miktarda alındığında kemik sağlığını korur. Ancak gereken miktardan fazla
alındığında kemik dokuya zarar verebilir.

Nerede bulunur?

Yumurta, ciğer, yağlı balıklarda bol miktarda bulunur.

NİASİN

Bir B grubu vitamini olan niasin, zamanla nem kaybeden cildinizin nemi tutmasına yardımcı olur.

Ölü derinin vücuttan atılmasını kolaylaştırır.

İyi kolesterolün artmasını, trigliseridin düşmesini sağlar. Bu da kalp krizi riskini azaltır.

Nerede bulunur?

Balık, et, tavuk eti, yumurta ve zenginleştirilmiş ekmek gibi birçok yiyecekte bulunur.

Kaynak: Formsante

False