Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Ton balığı ve somon gözü korur

Ton balığı ve somon gözü korur

İlerleyen yaşlarda körlüğe neden olan makula dejenerasyonu adlı göz hastalığına karşı bol miktarda D vitamini ve Omega-3 asidi çare olabilir.

Makula dejenerasyonu, retinanın arkasında yer alan makulanın bozulmasıyla kişinin merkezi görme yetisini etkileyen ve ilerleyen yaşlarda görülen bir hastalık.

ABD'de 40 yaş üstü 7 milyondan fazla insanı etkileyen ve önlemek için henüz kesin bir yolu olmayan hastalıkla ilgili, ABD'deki Yaşa Bağlı Göz Hastalıkları Çalışma Grubu'nun yaptığı araştırmada, Omega-3 açısından zengin ton balığı ve somon tüketen insanların ilerleyen yaşlarda hastalığa yakalanma riskinin düşük olduğu gözlendi.

Kanında yüksek oranda D vitamini bulunan kişilerde de hastalığın ortaya çıkma olasılığı çok daha düşük. Uzmanlar, "Haftada bir ya da daha sık bir-iki orta porsiyon, ızgarada ya da fırında pişmiş balık yemek (110 gram), riski azaltıyor" diyor.
959
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.