GeriDiyet Rehberi Toksin Atıcı Diyet
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Toksin Atıcı Diyet

"Yeni yılda toksinlerinizden kurtulmak ister misiniz? İşte size mükemmel bir fırsat..."

İlk haftaHer gün aynı menü uygulanmalıdır. Pazar günü öğle yemeğinde sevilen bir şeyler yemek mümkündür ve akşam hafif beslenme iyi olur. Her gün tatlandırıcı olarak dört kaşık bal, yemekler için limon, sirke, aromatik otlar kullanılabilir. Su, yeşil çay, bitki çayları içilebilir.Kahvaltı Çay, üç peksimet dilimi ve balAra Atıştırma 250 gr. mevsim meyvesiÖğle Pişmiş sebze (patates ya da kabak-fasulye-kuşkonmaz-enginar-havuç olabilir.), pilav (dört silme kaşık pirinç, bir kaşık zeytinyağı ya da tereyağı ile.Ara Atıştırma 250 gr. mevsim meyvesiAkşam Pişmiş sebze (öğlen için önerilenlerden biri seçilebilir), haşlanmış beyaz et, bir paket kepekli krakerİkinci haftaHer gün bir litre, öğle ve akşam yemeklerinden önce de birer bardak su, bir litre yeşil çay (üç kaşık şekerle tatlandırılmış) içilmelidir. Salı, Perşembe ve cumartesileri, günün yemekleri arasında bölerek 15 gr. yağ kullanılmalıdır. Tatlandırıcı olarak, günde üç kaşık şeker ya da bal kullanılabilir.PazartesiKahvaltı: Kahvenin ardından, 250 gr. az yağlı süt, 100 gr. ananas ( ya da elma, armut, portakal), 100 gr. muzÖğle 250 gr. az yağlı süt ya da 250 gr. yağsız meyveli süt ve yahut 200 gr. muz ya da 200 gr. ananas (veya elma, armut, portakal)Akşam 250 gr. az yağlı süt ya da 250 gr. yağsız yoğurt, 100 gr. muz, 400 gr. ananas (ya da elma, armut, portakal)SalıKahvaltı kahve, 125 gr. yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erikÖğle 150 gr. mevsim meyvesi, kuşbaşı hindi, 50 gr. kepek ekmeğiAkşam 150 gr. mevsim meyvesi, 150 gr. dana eti, maydanozlu marul, 50 gr. kepek ekmeğiÇarşambaKahvaltı Kahve, 250 gr. az yağlı süt, 100 gr. muz, 100 gr. ananas (ya da elma, armut, portakal)Öğle 150 gr. yağsız ve sossuz, haşlanmış mantıAkşam 150 gr. mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr. kepekli ekmekPerşembeKahvaltı Kahve, 125 gr. yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erikÖğle 150 gr. mevsim meyvesi, 200 gr. piliç göğsü, 50 gr. kepekli ekmekAkşam 150 gr. mevsim meyvesi, maydanozlu marul, 50 gr. kepek ekmeğiCumaKahvaltı 250 gr. kahve, 250 gr. az kaymaklı süt, dört kaşık yulaf ya da arpaÖğle 150 gr. mevsim meyvesi, 100 gr. kuru fasulye ( ya da 200 gr. süzülmüş pişmiş fasulye), kereviz, soğan ve rezeneyle birlikte hazırlanır, 30 gr. kepek ekmeğiAkşam 150 gr. mevsim meyvesi, bir tas makarna çorbası, 50 gr. kepek ekmeğiCumartesiKahvaltı Kahve, 125 gr. yağsız meyveli yoğurt, yedi adet kuru erikÖğle Limonlu ıspanak ya da pazı (ıspanaklar haşlanır, limon ve biraz yağla servis yapılır), 200 gr. dana ızgara, 125gr. yağsız meyveli yoğurtAkşam Limonlu fasulye, 300 gr. ızgara alabalık, 125 gr. yağsız meyveli yoğurtPazarKahvaltı Kahve, 250 gr. kaymaklı süt, dört kaşık yulaf ya da arpaÖğle 150 gr. mevsim meyvesi, 200 gr. piliç göğsü, 30 gr. kepek ekmeği, 125 gr. yağsız meyveli yoğurtAkşam 150 gr. mevsim meyvesi, yeşil salata (rezene, kereviz, havuç, domates), ince bir dilim yağsız peynir, 30 gr. kepek ekmeği, 125 gr. yağsız meyveli yoğurtÜçüncü haftaGünde 20 gr. saf yağ, tuz, limon, aromatik otlar ve baharatlar kullanılması uygundur. Kabul edilen tatlandırıcı, günde üç kaşık şeker ya da baldır. Günde bir buçuk litre, öğle ve akşam yemeklerinde birer bardak maden suyu içilmelidir. Yeşil çay, kahve ve bitki çayları da içilebilir.PazartesiKahvaltı Kahve, 250 gr. az kaymaklı süt, 30 gr. kepekli peksimetAra Atıştırma 250 gr. mevsim meyvesiÖğle Salata, 100 gr. piliç göğsü, ada çayıyla birlikte, limonlu pazı, 50 gr. kepek ekmeğiAra Atıştırma 125 gr. yağsız meyveli yoğurtAkşam Bir tas makarna çorbası, 80 gr. yağsız çiğ jambon ya da salam, salata, 50 gr. kepek ekmeğiSalıKahvaltı Kahve, 250 gr. az yağlı süt, 30 gr. kepek ekmeğiAra Atıştırma 120 gr. muzÖğle Karışık salata, tavada hindi göğsü, limonlu fasulye, 50 gr. kepek ekmeğiAra Atıştırma 125 gr. yağsız yoğurtAkşam Limonlu havuç, bir yumurta, enginar, 80 gr. kepek ekmeğiÇarşambaKahvaltı kahve, 250 gr. az yağlı yoğurt, üç kaşık buğdayAra Atıştırma 250 gr. mevsim meyvesiÖğle Karışık salata, 100 gr. tavada hamburger, limonlu ıspanakAra Atıştırma 125 gr. yağsız meyveli yoğurtAkşam Karışık salata, yumurtalı pırasa, 80 gr. kepek ekmeğiCumaKahvaltı Kahve ya da çay, 30 gr. kepekli peksimet, 125 gr. yağsız meyveli yoğurtAra Atıştırma 120 gr. muzÖğle Karışık salata, 150 gr. ızgara balık, limonlu rezene, 80 gr. kepek ekmeğiAra Atıştırma 125 gr. yağlı yoğurtAkşam Bir tas çorba, 80 gr. ton balığı, salata, 50 gr. kepek ekmeğiCumartesiKahvaltı Kahve ya da çay, 125 gr. yağlı yoğurt, 30 gr. kepekli peksimetAra Atıştırma 250 gr. mevsim meyvesiÖğle Karışık salata, 100 gr. ızgarada yağsız et, limonlu şalgam, 80 gr. kepek ekmeğiAra Atıştırma 6 adet erik kurusuAkşam Karışık salata, limonlu füme et, limonlu fasulye, 80 gr. kepek ekmeği

False