Süt ürünleri nasıl saklanır?
"Süt ve süt ürünleri yaz sıcaklarında doğru koşullarda saklanmazsa faydadan çok zarar getireceği de bir gerçek..."
İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Nazlı; kalsiyum, protein, A, B, D ve E vitaminleri bakımından zengin olan süt ürünlerini muhafaza etmenin püf noktalarını şöyle sıralıyor:
Buzdolabında +4 ile +6 C arasında saklayın.
Isı kaybı oluşacağı için bu ürünleri buzdolabının kapağında tutmayın.
Tüketirken porsiyonlara ayırarak servis edin.
Koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için kapalı kaplarda tutun.
Peynirleri, ambalajı açıldıktan sonra hava almayan bir kapta saklayın ya da streç filme sarın.
Koku çekme özelliği çok yüksek olan tereyağını da mutlaka hava geçirmez bir kapta saklayın.
(Formsante)