GeriDiyet Rehberi Şişmanlatan Tek Gıda Yağ
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şişmanlatan Tek Gıda Yağ

"Prof. Dr. Yılmaz, bir insanın yalnız et ve şeker yiyerek kilo almasının mümkün olmadığını söyledi. Ayrıca şeker hastalığına yol açan en önemli faktörün şişmanlık olduğunu ve şişmanlığa yol açan tek gıda maddesinin de yağ olduğunu ekledi."

Başta şeker olmak üzere, çeşitli hastalıkların kaynağının yağ olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yılmaz, "Onun için de yemeklerde ister zeytinyağı, ister tereyağı olsun, yağı sınırlamak gerekir" diye konuştu.

Yağ Nasıl Kullanılmalı?
Prof. Dr. Yılmaz'a göre yağ oda ısısında kullanılmalı. Yağlı yiyeceklerden uzak duranların kilo almayacaklarını da ifade etti. Kilo almayanın şişmanlık riskinin bulunmayacağını ve hastalıklara yakalanma ihtimalinin de azalacağını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, şöyle devam etti:

''Türkiye'de; açık ve gizli olmak üzere 2 tür şeker hastası var. Bugüne kadar şeker hastalarına yönelik bazı hatalar yapılmıştır. Şeker hastası eğitimle tedavi edilir.

Normal bir insanın acıkma süresi 8 saattir. Diyabetli bir hastada bu süre 2,5 saate iner. O nedenle bilinçli bir şeker hastası günde mutlaka 6 öğün yemek yemeli."

False