GeriDiyet Rehberi Şeyda Coşkun Diyeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şeyda Coşkun Diyeti

Şeyda Coşkun Diyeti

"Abur cuburlar ve fastfoodlarla haddinden fazla kalori alarak obezitenin kapılarını açıyoruz. Yaşam koçu Şeyda Coşkun'un bu alanda araştırmalar yapmış. İşte Şeyda Coşkun’un çok başarılı olduğu meşhur diyeti..."

Günlük hayatın telaşı ile koşuştururken, kendi günlük ihtiyaçlarımızı ihmal edebiliyoruz. Bu nedenle gün içinde kaoslar, plansızlıklar ve huzursuzluklar yaşayabiliyoruz. İşte tam da burada sağlığımıza dair ihmallerimizi açık yüreklilikle konuşabiliriz. Öyle ki abur cuburlar, fastfoodlar, yağlı ve sağlıksız kızartmalar ile haddinden fazla kalori alarak obezitenin kapılarını kendimize açmıyor muyuz? Yaşam koçu Şeyda Coşkun, bu alanda bizler için araştırmalar yapmış. İşte Şeyda Coşkun’un başarılı olduğu meşhur diyeti...

* Bu diyette geçen uygulamaların, her gün yapılması gerekmektedir.

1.Gün: Her gün egzersiz yapın. Spor günlük hayatınızın bir parçası olmalı. Günde 3 fincan yeşil çay için. Gece yatmadan önce de mutlaka bitki çayı için. Bunlar; melisa, rezene ve papatya çayı olabilir. En az 1 saat yürüyüş yapın (kardio için önemli).Şeyda Coşkun DiyetiKahvaltı için malzemeler: 1 tane elma, bir tutam tarçın, karabuğdaydan ise 3 kaşık yeterli.

Yapılışı: Haşladığınız karabuğdaya iri iri rendelediğiniz elmayı ekleyin (elmanın kabuklarını soymadan rendeleyin). Üzerine bir tutam tarçını ekleyin. Kahvaltı menünüz hazır!

Öğlen: Sabahki kahvaltı menüsünün aynısını yapın.

Ara menü: 2 salatalığı kabuğunu soymadan yiyin ve yağ yakıcı çay için.

Akşam: Sabah ve öğlen hazırladığımız menünün aynısı hazırlayın.

Gece menü: 2 salatalık ve uyku getiren bitki çayı yeterlidir.Şeyda Coşkun Diyeti2.Gün:

Kahvaltı: 1 tane yumurta akı ile mantarlı omlet.

Öğlen: 1 tane somon balığı (ızgara yapılmış) fakat sos kullanmıyorsunuz.

Ara öğün: Metabolizmayı hızlandıracak bitki çayı ve hindi füme ( 3 dilim yeterli). Metabolizmayı hızlandıran çaylar da şöyle; funda, ısırgan, papatya, anason ve karanfil. Küçük bir fiske hepsinden kaynatıp süzün ve çayınız hazır!

Akşam: Hindi göğsü ızgara edilmiş şekilde hazırlanmalı. Baharat olarak kekik, kimyon ve karabiber kullanabilirsiniz.

Gece: (yatmadan 2 saat evvel): 1 kase yağsız yoğurt ve mate çayı.

3.Gün: İlk uyandığınızda zencefilli ve limonlu bir bardak su için.

Kahvaltı için: Detoks juice dediğimiz bir sebze suyu içiyorsunuz.Şeyda Coşkun DiyetiDetoks juice hazırlanışı: 1 salatalık kabuğu temizlenmiş,1 limon, 1 yeşil elma, 1 parça tazesinden zencefil, maydanoz. Malzemelerin tamamını katı meyve sıkacağından geçirin ve biraz su ilave ederek için.

Ara öğün: Alkali su. Eczanelerde satılan damlalardan alabilirsiniz.

Öğlen: Detoks çorba

Malzemeler: Enginar, taze dereotu, kabak, soğan, pancar.Hepsini bir tencerede haşlayın blenderden geçirin arzunuza göre su ilave edin. Bu çorbadan 1 kase tüketebilirsiniz.

Ara öğün: Yeşil çay ve muz sorbe.

Muz sorbe hazırlanışı: 1 tane ufak muz ve yarım greyfurtu blenderden geçirin. Muz sorbeniz hazır!Şeyda Coşkun DiyetiAkşam: Arınma çorbası

Arınma çorbası hazırlanışı: Yarım demet ıspanak ya da semizotu. Yarım demet maydanoz ya da taze soğan ve 3 çiçek brokoli. Malzemelerin hepsini bir tencerede haşlayın. Daha sonra blendırdan geçirip kıvamına göre biraz su ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan indirin.

4.Gün:

Kahvaltı: Lorlu domates çorbası

Ara öğün: Yeşil çay ya da şekersiz kahve

Öğlen: Adana dürüm (yağsız ve sossuz)

Ara öğün: Çilekli yoğurt soslu dilim ayva ve bitki çayı

Akşam: Zeytinyağlı bamya ve yeşil salata

Ara öğün: Çörek otlu lor peyniri (3 kaşık)

5.Gün:

Kahvaltı: Meyve salatasıŞeyda Coşkun DiyetiMeyve salatası hazırlanışı: 1 tane kivi, ananas, çilek, böğürtlen
Meyveleri küp şeklinde servis edin böğürtlenlerle süsleyin.

Öğlen:

Kabak salatası hazırlanışı: Yarım havuç, 1 kabak, 1 salatalık, isteğe göre sarımsak, 1 limon, taze reyhan, dereotu ve yarım enginar. Kabakları soymadan uzunlamasına doğruyoruz. Dereotu reyhan ve limonu, sarımsağı blenderden geçirip kabakla karıştıralım. 1 ila 2 saat kadar bekletin. Daha sonra havucu ve salatalığıda aynı kabaklar gibi ince uzun doğrayın ve karışma ekleyin.

Akşam: Marulda közlenmiş patlıcan

6.Gün:

Kahvaltı: MenemenŞeyda Coşkun DiyetiAra öğün: Sade kahve

Öğlen: Mercimekli pazı dolması

Ara öğün: Yeşil erik (8 tane) ve pink limonata

Pink limonata hazırlanışı: Civanperçemi, mısır püskülü, 3 tane çilek, yarım limon suyu, zencefil. Mısır püskülü, zencefil, civanperçemini ve çileği 5 dakika kadar kaynatıyoruz. Karışımı 20 dakika kadar bekletiyoruz. Karışımı süzüp tüketiyoruz.

False