GeriKadın Sağlığı Ramazan diyeti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ramazan diyeti

"Ramazan ayında yapabileceğiniz bu diyette sebzeli yemeklerde 250 gram sebze, 100 gram et veya kıyma olmalı. Dolmaların içindeki malzemenin yarısı pirinç, yarısı et olmalıdır."

Hedef: Haftada 2-3 kilo. Günlük kalori: 100 Kcal.Bu diyetin günlük menüleri:1.gün Sahur: Et ve tavuk suyuna pilav (1 tabak), 1 kase cacık.İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba, ½ tavuk (ızgara veya haşlanmış), elma.2. gün Sahur: Et veya tavuk suyuna pilav, 1 tabak (hazır bulyon olmayacak).İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba etli fasulye, 1 kase salata, 1 portakal.3. günSahur: 1 tost (peynirli) ve ayran.İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba 1 tabak kıymalı ıspanak 1 kase salata, 250 gram meyva.4. günSahur: 1 tost, 1 ayran.İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba, kabak, biber, veya patlıcan dolması 1 kase salata, 250 gram meyva.5. günSahur: Tavuklu sandviç, çay.İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba 6 kalem kuzu pirzola, salata, 250 gram meyva.6. günSahur: Tavuklu sandviç, çay. İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba 1 kase salata, (isteğe bağlı) Balık veya bonfile.7. günSahur: 2 dilim börek (içine lor veya çökelek peyniri konacak), ayran, çay. İftar: 1 dilim pide, 1 kase çorba, 8 adet ızgara köfte (ekmeksiz ve yağsız kıymadan olacak), 1 kase salata, 250 gram meyve.

False