GeriKadın Sağlığı Protein kaynağı; yumurta
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Protein kaynağı; yumurta

"Düzenli yumurta yiyerek D vitamin eksikliğinin önüne geçebileceğinizi biliyor muydunuz?"

Protein açısından oldukça zengin olan yumurta çabuk bozulabilen bir besin olduğu için alırken ve saklarken bazı noktalara dikkat edilmesi gerektiği belirtiliyor.Yumurta diğer besinler içinde en kaliteli proteine sahip. Yumurtanın D vitamini yönünden de zengin bir besin olduğu ve D vitamininin sınırlı besin kaynaklarında bulunduğu belirtilirken, gelişme dönemindeki çocuklar güneş ışınlarından yeterince yararlanırsa ve yumurta tüketirse D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluklarının önüne geçilmiş oluyor.Nasıl saklanmalı?Yumurtanın alındıktan sonra 20 dereceyi geçmeyen oda koşullarında 30 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Eğer 4 derecelik buzdolabı koşullarında saklanıyorsa yumurtaların 2 ay içinde tüketilmesi gerekiyor. Satın alınan yumurtanın kabuğunda delik ya da çatlak olmamasına dikkat edilmesi gerektiğinin de vurgulandığı açıklamada, bakkal, market ve pazarlarda güneş altında satılan yumurtaların fazla tercih edilmemesi gerektiği, bunlar yerine raflarda soğutucular içerisinde satışa sunulan yumurtaların tercih edilmesi gerektiği dile getiriliyor.

False