Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Önce ceviz atıştırın, tok karnına yemeğe çıkın!

Önce ceviz atıştırın, tok karnına yemeğe çıkın!

Restoranda sağlıklı ve düzgün beslenmek zor değil! Yemeğe bir kadeh suyla başlayın ve salatayla bitirin!

Güncellenme tarihi: 28.04.2014
Prof. Dr. Mehmet Öz, Sabah gazetesinde yayımlanan yazısında (05.04.09), restoranda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlatıyor. Öz'ün yazısı şöyle: "Restoranda sağlıklı ve düzgün beslenmek zor değil! Yemeğe bir kadeh suyla başlayın ve salatayla bitirin! 30 dakika önce de mutlaka bir-iki ceviz atıştırın, kendinizi tok hisseder çok fazla yemezsiniz! Bize göre, restoran fiyaskoları; sadece yemeklerinizi servis yapan garson üzerinize bir şey döktüğünde ya da bırakacağınız bahşişi yanlış hesapladığınızda ortaya çıkmıyor! Söz konusu sağlığınız olunca, 'fiyasko', yemeğin ilk ve son 10 dakikasında ortaya çıkabilir. Şimdi size, dışarıda yemek yerken hem nasıl keyif alacağınızı hem de nasıl daha sağlıklı ve düzgün beslenebileceğinizin ipuçlarını vereceğim. Yemekten önce ceviz yiyin * Açlıktan ölüyorken yemeğe gitmeyin! Yemekten önce, altı-yedi tane ceviz atıştırabilirsiniz. Cevizin içerdiği sağlıklı yağ; açken midenizin gösterdiği reaksiyonu yavaşlatır ve kendinizi çok daha çabuk tok hissedersiniz. Ama etkisi 30 dakika sürer, buna göre plan yapın. Sağlıklı beslenme hakkında merak ettikleriniz...
1530
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.