GeriKadın Sağlığı Migrenlilerde dondurma başağrısı
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Migrenlilerde dondurma başağrısı

"Migreni olan dondurmayı yavaş yesin, yoksa başağrısı kaçınılmaz olur!"

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamit Macit Selekler, 'ağrıya duyarlı kişilerde, katı veya sıvı soğuk materyalin damak ya da boğaza teması sonucu ağrı oluştuğunu' belirterek, yazın özellikle dondurmanın bu tür ağrılara yol açtığını söyledi. Ağrının oluşması için yutulan maddenin çok soğuk ve bu maddenin tüm damak ve boğazda donma etkisi yaratacak kadar bol olması gerektiğini ifade eden Selekler, bunun Uluslararası Baş Ağrısı Derneği'nce 'dondurma baş ağrısı' olarak tanımlandığını söyledi. Selekler, "Ağrı, migrenlilerde ilk 5-10 saniyede başlıyor. Şakak ve başın tepesinde oluşup birkaç dakikada sonlanıyor. Korunmak için soğuk madde ağızda ısıtılarak yutulmalı ve sık yudumlar halinde yenmemelidir" dedi.Radikal

False