Limonlu Su Yağ Yakar Mı?

Kış aylarında bağışıklığı koruyalım dediğimizde ilk akla gelen vitamin; C vitamini (askorbik asit) ve bilinen en güçlü kaynaklarından biri de limondur. Turunçgiller arasında karbonhidrat oranı en düşük olan meyvedir.

Haberin Devamı

Salata, balık, çorba, tatlı, limonata, sıcak soğuk içecekler, zeytinyağlı meze vb pek çok yiyecek ve içeceğin içine eklenebilen bir aromaya sahiptir. Ferahlık, bulantı giderme, suyu sevmeyenlere sevdirme dediğinizde de ilk akla gelen… Detoks yapmanız gerektiğinde olmazsa olmazınız… Tansiyon düşürmek üzere de kullanılabilir.

LİMONUN BESİN DEĞERLERİ

100 gram limonda 53 mg C vitamini bulunuyor. Yetişkin ve sigara kullanmayan bir bireyin günlük C vitamini ihtiyacı 60 mg.’dır. Bu da günlük olarak yaklaşık 1 limonun sizin için tek başına yeterli olduğu anlamına geliyor. Sigara kullananlarda bu gereksinme günlük 180 mg’a, yani yaklaşık 3 limona çıkar.

LİMONLA DEMİR EKSİKLİĞİ ÖNLENEBİLİR Mİ?

Yeşil yapraklı bitkiler ve bakliyatlardan gelen (bitkisel kaynaklı) demirin kana geçiş oranı, etteki demire göre çok düşüktür. Fakat bu bitkisel kaynaklı demirin yanı sıra C vitamini alırsanız, örneğin; limon tüketirseniz, bu bitkisel demir, etteki demire dönüşür. Kana çok daha yüksek oranda geçer. Böylece demir eksikliği anemisini önlemeye ve/veya tedavi etmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı

Limonlu Su Yağ Yakar Mı

LİMON SUYU İÇMEK ZAYIFLATIR MI?

Limona dair bir efsane ise, onun zayıflamaya yardımcı olduğu yönündedir. Sabah aç karnına limon suyu içmek size C vitamini desteğidir ve tansiyonunuzu düşürür. Eğer zaten, genel olarak tansiyonunuz düşükse, bunu yaptığınız zaman evden çıkıp işe gidemeyebilirsiniz. Bileşiminde yağ yakıcı hiçbir faktör mevcut değildir.

LİMON YAĞ YAKAR MI?

Bazı besinlerin yağ yaktığı söylense de; bu işin şov kısmıdır. İnanın ki; ne limon, ne ananas, ne de başka bir besin, deri altındaki yağı bağırsaklara, böbreklere, solunum yollarına vb iletip, vücuttan uzaklaştıramaz.

Bir besinin yağ yakıcı olması; acaba bizim yeme içme tempomuzla baş edebilir mi? Ayrıca hiçbir besinin veya etken maddenin şöyle bir seçiciliği yoktur: “Sinir hücresinin koruyucu çeperinde yer alan yağa zarar vermemeliyim… Hedeflenip yakılması gereken yağ, deri altı yağ deposu… Yanlış yerdeyim, sinirlere zarar vermeden derhal deri altı yağ deposuna ulaşmalıyım” Kulağa fantastik geliyor.

Haberin Devamı

Diğer yandan, bir etken madde deri altı yağları eritti diyelim. Bizler bu eritilmiş ve dolaşıma katılmış yağı, aynı gün yakıt olarak kullanamazsak, yine depolanacaktır. Yani harcanan enerjinin, ancak ve ancak, besinlerle alınandan daha az olması halinde, deri altı yağlar yakılacaktır.Limonlu Su Yağ Yakar Mı

Sizlere duymak istediğiniz üzere, mucizelerden söz etmek isterdim. Ancak limonun veya başka bir etken maddenin bedene “zarar vermeden”, “yağ yakma” ve “yağı” solunum yoluna katıp havaya karıştırma gibi bir “vücuttan uzaklaştırıcı etkisi yoktur”. Limon kullanın, fakat zayıflamak için değil, sağlık için…

DİYETİSYEN IŞIN SAYIN

https://www.instagram.com/diyetisyenisin/

Yazarın Tüm Yazıları