Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Kızarmış balık tehlikeli!

Kızarmış balık tehlikeli!

Yapılan araştırmalar sonunda, kızarmış balığın inme riskini yüzde 13'e varan oranda artırdığı ortaya çıktı.

Bilim adamları kızartılmış balığın yaşlılarda inme riskini yüzde 10-13 artırdığı uyarısında bulundu. Harvard Üniversitesi'nde yapılan araştırma, ton balığı ile haşlanan veya fırında pişirilen balıkların 65 yaş üzerindeki insanlarda inme riskini azalttığını gösterdi. 65 - 74 yaşındaki 4 bin 775 denek üzerinde 12 yılda yapılan araştırmaya göre, ayda 1-3 kez ızgara veya haşlanmış balık tüketenlerde inme riski yüzde 14 daha az görülüyor.
1067
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.