GeriKadın Sağlığı Karpuzun 10 faydası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuzun 10 faydası

"Yaz mevsiminin vazgeçilmeyen meyvesi olan karpuzun pek çok yararı bulunur..."

Uzmanlara göre karpuz yemeniz için 10 önemli neden var. İşte bu nedenler:1- Kan basıncını dengeler Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olur.2- İdrar söktürür İdrar söktürücü özelliği vardır.3- Bedeni temizler Karpuz bedeni temizleyici özelliğe sahiptir.4- Üre temizler Böbrekteki üre ve ürat tuzlarını temizleyici özelliği vardır.5- Kum döktürür Kum dökme, taş düşürmeye de etkilidir.6- Böbrekleri çalıştırır Karpuzun yüzde 95'i su olduğundan böbrekleri çok iyi çalıştırır.7- Antioksidan içerir Bol bol B, C vitamini ve anti-oksidan içermektedir.8- Kalp krizine karşı korur İçeriğindeki yüksek potasyum ve Beta Karoten maddesi sayesinde kalp krizine karşı koruyucu özelliği bulunur.9- Kilo verdirir Bol miktarda su içermesi ve şeker barındırmaması, ayrıca boşaltımı hızlandırması gibi özellikleriyle kilo vermeyi hızlandırır.10- Açken tüketilmesi önerilir Karpuzu açken tüketmek, içerdiği faydalardan azami şekilde yararlanılmasını sağlar.

False