Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

Kalbinizi korumanın 11 yolu

Kalbinizi korumanın 11 yolu

Günlük beslenme listenizi aşağıdaki kurallara göre tekrar oluşturarak kalbinizi ve sağlığınızı koruyabilirsiniz.

• Günlük toplam yağ tüketiminizi azaltın. Ancak, bitkisel sıvı yağlardan zengin bir tablo ile kolesterol düşüşü sağlanır.

• Haftada 3 gün kırmızı et 4 gün beyaz et tüketin. Ancak et miktarlarına ve pişirme şekline mutlak dikkat edin.

• Günlük peynir süt, yoğurt tüketiminize mutlaka dikkat edin. Peynir süt ve yoğurdu az yağlı olan gıdalardan seçin.

• Yumurtayı haftada 1-2 kez yiyin. Pişirme şekli olarak haşlama, yağsız tavada omlet olarak belirleyin.

• Meyve ve sebze gibi antioksidanlar yönünden zengin besinleri bol tüketin. Bu meyve ve sebzeleri kabukları ile yenilenleri mutlaka kabuklu olarak tüketin. (Bu ürünleri pestisitlerden arındırmak amacıyla mutlaka iyi yıkamak gerekir.)

• Sarımsak bol miktarda potasyum, fosfor, selenyum, A ve C vitaminleri ile 75 farklı kükürtlü madde içerir. Kan damarlarını genişletmekte ve kanın pıhtılaşma yeteneğini azaltmakta, böylece damar tıkanmasını önler.

• İyi bir bitkisel protein ve lif kaynağı olan kuru baklagilleri bol tüketin. Kuru fasulye, nohut, mercimek, börülce ve barbunya hem çok besleyicidir. Hem de kalp hastalıkları ve kanserden koruyucu maddeler içerir. Bu koruyucu maddelerden biri diyet lifidir. Diyet lifinin yüksek tansiyonu v e kötü kolesterolü düşürdüğü, kan şekerinin yükselmesini, kabızlığı ve kalın bağırsak kanserini önlediği belirlendi. Baklagillerin başka bir yararı folik asitin çok iyi kaynağı olmaları. Folik asit kalp hastalığında risk faktörlerinden biri olan homosisteini kontrol altında tutar. Ayrıca yemek yapar ve menü oluştururken tahıl grubu bir gıda ile birlikte tüketim yeterli protein alımını destekler.
1100
dahafazlası
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.