GeriKadın Sağlığı Kahvaltıda meyve yiyin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kahvaltıda meyve yiyin

"Özellikle kış mevsiminde artan soğuk algınlığı hastalıklarını önlemek için bol bol vitamin almak gerekiyor."

Kış, hastalıkların arttığı bir dönem. Bu hastalıkları önlemenin doğal yolu ise bol miktarda vitamin içeren meyveleri sofradan eksik etmemek... Diyetisyen Nurten Budak, "Havuç ve elma gibi meyveler, cilt ve diş sağlığının korunmasına yardımcı olur.Meyve ve sebzelerde bulunan C vitamini, vücudun demir gibi birçok besin öğesinden daha iyi yararlanmasını sağlar. Havuç, portakal, mandalina, domates ve kuru kayısı A vitamini bakımından en zengin kış meyveleridir" diyor.Bebeklere de verinPosalı meyveler de kanda şeker ve kolesterol düzeyinin ayarlanmasını ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. Potasyum bakımından zengin olan muz ise kalp sağlığının korunmasına ve yüksek tansiyon riskinin azaltılmasına yardımcı.Budak, bebeklere de 6. aydan itibaren rende ile hazırlanmış taze elma, portakal, mandalina, şeftali püresi veya suyu verilmeye başlanması gerektiğini, öğrencilerin beslenme çantaları ve sabah kahvaltılarından meyve ve meyve suyunun eksik edilmemesi gerektiğini söyledi.

False