GeriKadın Sağlığı Kabızlığa karşı elma
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabızlığa karşı elma

"Düzenli tüketildiğinde elmanın kabızlığa iyi geldiğini biliyor muydunuz?"

Uzmanlar her öğünden sonra elma yenmesini tavsiye ediyor. Düzenli tüketildiğinde bağırsak kanserine yakalanma riskini de azaltan elmanın diğer faydaları ise şöyle sıralanıyor...• Öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler.• Elmadaki C vitamini vücudun savunma sistemini kuvvetlendirir. Bunun sonucu olarak soğuk algınlığı virüsleri vücuda giremezler.• Yemeklerden sonra yenen elma, çoğu zaman diş fırçalamaktan daha iyi etki yapar. Çünkü elma çiğnenirken dişlerin arası çok iyi bir şekilde temizlenir.• Elmadaki petkin maddesi, zararlı kolesterolü düşürür; atardamarları koruyan faydalı kolesterolü yükseltir.• Elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen 'phenylalanin' maddesi vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında destek olan Q enzimini faaliyete geçirir.• Demir eksikliği: Demir, C vitaminiyle birleştiğinde organizma tarafından mümkün olduğunca iyi şekilde alınır. Elmada her ikisi de vardır.'

False