Mahmure

Sağlık

Diyet & Fitness

İşlenmiş et ürünlerinde pankreas kanseri riski!

İşlenmiş et ürünlerinde pankreas kanseri riski!

Sevilen şarküteri ürünlerinin sizi pankreas riskiyle karşı karşıya getirdiğini biliyor muydunuz?

dfgdfg

İşlenmiş et ürünleri ile bağırsak kanseri arasındaki bağlantı daha önce saptanmıştı. İsveç'te yapılan bir araştırma ise her gün işlenmiş et yiyenlerin pankreas kanseri olma riskinin, hiç yemeyenlere göre yüzde 19 oranında arttığını gösterdi.

Günlük tüketim bunun iki katına çıktığında ise risk yüzde 38'e tırmanıyor. İsveçli araştırmacılar, kırmızı et yiyenlerde pankreas riskine yakalanma riskinin nispeten daha düşük olduğunu vurguluyor.

738
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.